Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Apel către suceveni: achitați facturile restante la încălzire

Data publicării
Categoria

Astăzi, 15 Ianuarie 2013, prefectul judeţului Florin Sinescu a avut o întâlnire cu reprezentanţii SC UNICOM HOLDING SA, furnizorul de cărbune al SC Termica SA Suceava, având drept ordine de zi analiza situaţiei privind plăţile pe care SC TERMICA SA le datorează pentru cărbunele livrat şi stabilirea unui grafic concret de recuperare datoriilor.

La întâlnire au fost prezenţi Ion Lungu primarul municipiului Suceava, Lăcrămioara Loghin administratorul public al judeţului şi Ovidiu Dumitrescu directorul general al SC TERMICA SA.

SC TERMICA SA Suceava trebuie să achite către SC UNICOM HOLDING SA o sumă de peste 40 de milioane de lei care înseamnă plata facturilor la cărbune. În urma discuţiilor s-a stabilit că suma va fi achitată eşalonat până la finele lunii mai 2013.

Reprezentanţii SC UNICOM HOLDING SA au solicitat conducerii SC TERMICA un grafic concret de recuperare a restanţelor la plata facturilor, următoarea întâlnire fiind stabilită pe data de 15 Februarie 2013. Graficul urmează să fie prezentat astăzi de către conducerea SC TERMICA SA reprezentanţilor furnizorului de cărbune.

Plata datoriei societăţii de termoficare se constituie din trei surse: subvenţiile pentru încălzire, sumele obţinute din vânzarea energiei electrice şi sumele încasate de la populaţie. Dacă pentru primele două componente există certitudinea asigurării sumelor, populaţia însă are datorii vechi, din iarna trecută 2011-2012. Facem din nou un apel către populaţie să îşi achite facturile restante la încălzire, pentru a se putea evita sistarea furnizării de energie termică racordaţi la sistemul de termoficare, pe timp de iarnă, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.