Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Biotechnologies – present and perspectives

Data publicării
Categoria

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, pe 5 noiembrie 2021, cea de-a VIII-a ediție a Conferinței internaționale Biotechnologies – present and perspectives, în format online. În acest an, au participat cadre didactice universitare, cercetători și doctoranzi din peste zece țări, printre care: Ucraina, Ungaria, Polonia, Italia, Spania, Finlanda, Republica Cehă, Maroc, Republica Moldova, Canada și România.

Lucrările conferinței au cuprins mai multe secțiuni, după cum urmează: 1. Biotehnologii în Industria alimentară, 2. Științe inginerești aplicate, 3. Calitatea și siguranța produselor alimentare, 4. Echipamente pentru industria alimentară, 5. Ecologie și Protecția Mediului și 6. Științe interdisciplinare. În cadrul acestor secțiuni au fost prezenți 150 de participanți, care au susținut public 75 de lucrări științifice, pe teme legate de siguranța alimentară, dezvoltarea de produse alimentare inovative și funcționale, impactul industriei alimentare asupra mediului, dezvoltarea și implementarea de noi metode privind depistarea falsificării produselor alimentare și valorificarea subproduselor din industria alimentară ca parte a economiei circulare.

Menționăm faptul că unul dintre sponsorii științifici ai conferinței este revista Applied Sciences, cotată în baza de date internaționale ISI Web of Science/Clarivate Analystics în primele 50% reviste din domeniul Inginerie multidisciplinară. Lucrările selectate din cadrul conferinței vor fi publicate în cadrul unui număr special al revistei Applied Science.
Printre invitații speciali ai ediției din acest an s-a numărat și domnul prof. univ. dr. Vania ATUDOREI, microbiolog în Canada, care a susținut o prelegere privind importanța microorganismelor în biotehnologiile alimentare și medicale. Domnul profesor a afirmat faptul că studiile în domeniul alimentar prezintă o importanță strategică deoarece alimentele au o importanță strategică la nivel global.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.