Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Demers pentru creşterea gradului de implicare în activităţi de voluntariat a cetăţenilor din judeţul Suceava

Data publicării
Categoria

În perioada Noiembrie – Decembrie 2021, Asociatia Consultanților în Dezvoltare Comunitară desfășoară o serie de activităţi de promovare a voluntariatului şi de conştientizare a beneficiilor acestuia care să conducă la creşterea gradului de implicare în activităţi de voluntariat a cetăţenilor din judeţul Suceava.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul proiectului Pro Voluntariat – PRO VOL (cofinanțat de către Consiliul Județean Suceava) şi implică identificarea de organizaţii neguvernamentale de pe raza judeţului Suceava care doresc să îşi facă cunoscută activitatea şi să îşi dezvolte serviciile şi programele oferite prin intermediul implicării voluntarilor.

Astfel, organizațiile neguvernamentale care doresc să își facă cunoscută activitatea se pot înscrie în cadrul proiectului prin completarea unui formularului de înscriere.

Prin completarea formularului, informațiile vor fi adăugate în cadrul ghidului de voluntariat dezvoltat prin intermediul proiectului, fiind un instument accesibil publicului larg (disponibil atât online, cât și în format fizic) care dorește să desfășoare activități de voluntariat. Acest demers constă în maparea organizațiilor neguvernamentale active din județul Suceava ce încurajează inițiative de voluntariat.

În perioada următoare, urmează să fie dezvoltată o platformă prin intermediul căreia persoanele interesate se vor putea înscrie ca voluntari ai organizațiilor neguvernamentale ce desfășoară activități în domenii de interes precum: social, drepturile copilului, activități pentru tineri, sprijin pentru vârstnici, sprijin pentru persoanele cu dizabilități, educație, protecția animalelor, protecția mediului, etc.

Pentru mai multe informații despreproiect, persoana de contact din partea Asociației ACDC este Raluca Iacob, tel: 0230.524.128

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.