Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Bugetul alocat pentru finanţarea bisericilor, diminuat cu şapte miliarde de lei vechi

Data publicării
Categoria

Unităţile de cult din municipiul Suceava vor beneficia de mai puţini bani de la bugetul local. Măsura a fost luată din iniţiativa consilierilor locali, care au considerat că este mai important să sprijine activitatea învățământului sucevean, direcţionând o parte din banii care trebuiau să ajungă la biserici către lucrările de reparaţii şi investiţii în şcoli.
„Deşi iniţial la Cultură şi Culte am avut un buget de 25 de miliarde lei vechi, la fel ca la sport, consilierii au decis să-l diminueze cu şapte miliarde, pentru a da banii la şcoli. Practic, trebuie să împărţim acum 18 miliarde lei vechi, în loc de 25 miliarde lei vechi”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
Acesta a precizat că pentru fondurile nerambursabile puse la dispoziţie de Primăria Suceava au fost depuse 12 solicitări de finanţare pentru activităţi sportive, în primul rând pentru fotbal şi handbal, dar şi pentru celelalte ramuri sportive, precum rugby, atletism, box, 14 solicitări pentru activităţi cultural culturale şi 22 de solicitări de finanţare la biserici.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.