Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Se caută soluții pentru finanțarea handbalului

Data publicării
Categoria

Finanțarea echipei de handbal a Universităţii Suceava, din bugetul local al Primăriei Suceava, rămâne încă sub semnul întrebării, din cauza prevederilor legale care pun piedici acestui demers.
Primarul Ion Lungu a declarat azi că deşi municipalitatea suceveană a prins în proiectul de buget pe 2014 alocarea unei sume de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi) pentru finanţarea echipei de handbal, nu s-a găsit încă modalitatea prin care aceşti bani pot ajunge la acest club sportiv, fără a fi traşi la răspundere de Curtea de Conturi, pentru încălcarea legislaţiei.
“Avem o problemă la finanţare cu echipa Universităţii Suceava, care are un statut special, fiind de domeniu public. De aceea nu poate beneficia de finanţare la Legea 350, iar modelele de contracte de la Timişoara, de la Turda, nu sunt aplicabile şi la noi. Dacă ar fi să o transformăm în ONG sau o altă formă de organizare, nu mai primeşte bani de la Ministerul Educaţiei, de unde vin sume destul de importante pentru masă, cazare, burse”, a explicat edilul sucevean, care a precizat că în această problemă s-a consultat nu doar cu specialiştii din primărie, ci şi cu juriştii din Prefectură şi Consiliul Judeţean.
„Nu am găsit încă o soluţie de finanţare la echipa de handbal. La fotbal e simplu, pentru că este echipă privată. Încercăm să găsim o variantă să dăm finanţare de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean, dar nu putem da pe Legea 350, care se aplică doar entităţilor private”, a adăugat primarul Sucevei.
Anul trecut, Curtea de Conturi a decis blocarea finanţării acordate de Primăria Suceava echipei de handbal, chiar şi returnarea unei părţi a banilor de care a beneficiat, tocmai pentru că nu ar fi întrunit condiţiile necesare pentru a se încadra în prevederile Legii 350/2005, privind finanţările nerambursabile.
Pentru a salva echipa, pe final de an, municipalitatea i-a mai acordat două miliarde de lei vechi, printr-un contract de promovare a imaginii oraşului.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.