Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Bun venit pe lume!

Data publicării
Categoria

Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat sâmbătă, 19 Octombrie 2013, campania Bun venit pe lume! prin care îşi propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu 25 de incubatoare a maternităţilor din 15 oraşe, dar şi informarea publicului asupra nevoii de implicare în reducerea mortalităţii infantile la noi în ţară.

Conceptul creativ al campaniei are ca simbol un body de nou-născut. Astfel, 1.900 de body-uri, reprezentând numărul mediu de decese înregistrate la nivel național în rândul bebeluşilor, au fost amplasate în Bucureşti și în cele 13 filiale ale organizatiei.

Filiala Suceava derulează campania în județele Suceava și Botoșani. În județul Suceava campania este derulată pentru dotarea cu un incubator de transport a maternității Spitalului din Vatra Dornei, incubator care să deservească Bazinul Dornelor și zona Câmpulung Moldovenesc.

În zilele de 14 și 15 Decembrie 2013, s-a derulat în Vatra Dornei campania stradală, în parteneriat cu Primăria Vatra Dornei și Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei.
În urma campaniei stradale s-a colectat suma de 4.000 lei, cu sprijinul a 60 de voluntari de la Consiliul Elevilor din cadrul Liceului Teoretic Ion Luca Vatra Dornei și Salvați Copiii Suceava.

Dorim să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie: fiecărei persoane care a donat, contribuind astfel la şansa la viaţă a copiilor născuți prematur, partenerilor noştri şi, nu în ultimul rând, voluntarilor Liceului Teoretic Ion Luca din Vatra Dornei și Salvaţi Copiii filiala Suceava pentru energie şi efortul depus în aceste zile. Prin campania ”Bun venit pe lume!” dorim să acordăm un ajutor maternităţilor prin dotarea acestora cu incubatoare, deoarece majoritatea copiilor care mor în primul an de viaţă sunt copiii născuţi prematur. Am ales să dotăm maternitatea din cadrul Spitalului din Vatra Dornei cu un incubator de transport deoarece, la nivel județen, există un singur incubator de transport care este localizat la Sptalul Județean Suceava iar pentru un copil născut în Vatra Dornei sunt necesare minim 6 ore pentru a putea ajunge la secția de neonatologie a Spitalului Județean, în condițiile în care fiecare secundă este importantă pentru salvarea vieții. Prin achiziționarea acestui incubator, timpul de transport se reduce la două ore, crescând astfel șansele de supraviețuire, a declarat Camelia Iordache, preşedintele organizaţiei Salvaţi Copiii filiala Suceava.

Contribuţii în bani se mai pot face trimiţând sms la numărul 8833 sau pe site-ul oficial până la încheierea campaniei, în 15 Ianuarie 2014.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.