Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Bun venit pe lume

Data publicării
Categoria

În prezent România are cea mai ridicată rată a mortalităţii infantile din Uniunea Europeană – circa zece decese la o mie de locuitori. Principalele cauze pentru diferenţele mari dintre România şi ţările dezvoltate din UE sunt bineînţeles legate de nivel de trai – sărăcie şi nivel de educaţie.

Considerăm că cele mai importante cauze şi cele asupra cărora se poate acţiona relativ rapid sunt legate de accesul la sistemul medical românesc dar şi nivelul de educaţie şi instruire al mamelor cu privire la creşterea şi îngrijirea copilului, mai ales în rândul categoriilor defavorizate, din zone rurale, cu prioritate romi.

Bun venit pe lume

Ținând cont de aceste realități, Salvați Copiii România derulează programul Fiecare copil contează, al cărui obiectiv este Reducerea mortalităţii infantile şi îmbunătăţirea sănătăţii în comunitățile în care intervine.

Cea mai mare rată a mortalității infantile este la nivelul copiilor născuți prematur și de aceea, una dintre componentele programului prevede dotarea cu echipamente a maternităților, în vederea asigurării condițiilor de intervenție imediată specializată, prin campania Bun venit pe lume!. Campania se derulează la nivel național și îşi propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare a maternităţilor din 15 oraşe.