Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Filmul „După Dealuri” de Cristian Mungiu în premieră la Suceava

Data publicării
Autor
osv.ro

În data de 27 Noiembrie 2012, la Auditorium Joseph Schmidt din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava a avut loc vizionarea filmului După Dealuri, film premiat la multiple festivaluri internaţionale de cinematografie printre care amintim premiul Astor de Oro în cadrul celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Mor del Plata din America de Sud precum şi distincţia de cel mai bun scenariu şi cea mai bună actriţă în rol principal la ce-a de 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

La finalul difuzării, Cristian Mungiu a invitat publicul la un dialog deschis pe tema filmului fiind dezbătute atât secvenţe din peliculă şi tehnici de realizare precum şi comentarii şi declaraţii oferite de public anonim sau chiar de biserică. Referitor la aceste întrebări, regizorul a afirmat că Fiecare e liber să aibă o părere iar în ceea ce priveşte declaraţia bisericii, acesta a ccompletat că Eu cred că mesajul transmis de biserică pe măsură ce filmul acesta a fost tot mai vizionat este destul de echilibrat şi chestia asta, până la urmă, contează pentru mine foarte puţin. Contează pentru ei mult mai mult si îmi pare bine pentru biserică că au reuşit să depăşească acel moment.

Seara de film a fost încheiată în aplauzele publicului atât la adresa filmului cât şi a regizorului şi actorilor, pelicula urmând a mai fi vizionată încă o dată în această seară, începând cu ora 19:00.


de Monica BUJANOVSCHI
(Palatul Copiilor Suceava)

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.