Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Bunăstarea porcilor şi a găinilor

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Mare Ţi-e grădina (zoologică) Doamne şi cum ai umplut-o cu animale şi păsări ce nu votează, dar statul şi U.E. le poartă de grijă şi, mai ales, să nu sufere de sărăcie.

Recent, APIA Suceava, prin intermediul unui domn cu bunăstare, făcea în faţa microfoanelor presei sucevene un anunţ care a stârnit cotcodăcitul şi guiţatul găinilor şi porcilor. Gata cu criza, gata cu traiul la limită, începând de azi UE vă alocă bani, nu să vă îngrăşaţi sau să vă crească aripile, ci pentru bunăstarea voastră!

Astfel, porcilor nu li se va mai spune aşa, ci, pentru a nu fi traumatizaţi, li se va spune fiinţe nonumane, iar găinilor li se va scrie pe oul clocit numele de rara avis, în aşa fel încât apelativul măi animalule să dispară sau să fie redistribuit către oameni. Pe lângă acestea, condiţiile de trai vor fi mult îmbunătăţite cu meniuri diversificate şi, neapărat, cu hrană ecologică, servită de personal sever verificat medical, pe fond de muzică de relaxare. Ora de culcare a găinilor va fi fixată ca oră de linişte totală, după care, orice zgomot, vorbă sau orologiu, va fi amendat drept tulburare a liniştii publice, iar cei ce încalcă legea aceasta vor fi numiţi, după caz, porci nesimţiţi sau curcă beată, pentru cei prinşi lălăind după lăsarea serii.

Pentru continua ridicare a bunăstării, canalele de televiziune vor difuza melodia Pigs war sau filmul Ferma animalelor doar cu acordul lor sau deloc, întrucât sunt dintr-o epocă totalitaristă şi discriminatorie. Fiecare comitet de fiinţe nonumane din coteţ, pardon, locuinţă comună, va putea face sugestii, propuneri şi reclamaţii la APIA Suceava, care va lua măsuri drastice împotriva fermierilor ce folosesc fondurile primite în alt scop.

Mă întreb, cum Dumnezeu li se va explica acestor animale că bunăstarea s-a sfârşit şi le aşteaptă cuţitul sau toporul. Bănuiesc că fiecare fermier va trebui să fie calificat ca hipnotizator ca să le facă să creadă că, ceea ce văd, nu-i adevărat.

Nu va fi greu, de vreme ce la oameni funcţionează şi încă bine, mai ales că de bunăstarea lor, nu are nimeni grijă, nu se alocă un leu, dar ei continuă să creadă în sloganul Să trăiţi bine!, ceea ce vă doresc şi eu.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.