Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Au înnebunit salcâmii!

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Ce vreme mai e şi asta când prin sate înfloresc un soi de comedii, cu poze care miros a minciună şi a prostire.

Au înnebunit salcâmii şi merg albinele în cor să le colinde punându-şi în traiste polenul îndulcitor. Pe stradă, tineri cu copii în braţe dau speranţă vieţii şi ţării, fără lozinci şi strădanii. Ei ştiu o lecţie sfântă a vieţii: copii lor trebuie să trăiască în pace şi linişte. Pare banal să vorbeşti despre mame, copii, familie şi bani pentru întreţinere dar vai, ce frumoasă este viaţa normală şi cântecul iubirii. Oare le-am uitat pe toate, am devenit cinici şi lacomi, ne-am anulat moştenirea vechilor bunici, ce seara îşi spălau picioarele abia scose din opinci?

Ne e dor, atât de dor de serile de la poartă, de vecinii ce-şi spun ce ziua au făcut, de larma serii care moare când noaptea se face mai tare decât ziua. În satul meu natal viaţa îşi schimbă ritmul doar după anotimpuri dar , mai nou, prin casele lor vin un soi de prostul satului care încearcă să-i păcălească cu poze şi minciuni pe care nu le mai cred nici pisicile ce miaună prin colţurile casei.

Duminică clopotele vor bate, veniţi creştini la rugăciune şi mama şi vecinii se vor ruga iarăşi, să fie bine. Se vor întoarce în casele lor schimbându-şi hainele mirosind a moarte, scârbiţi de fojgăluiala de jivine ce-n astă duminecă se vor gudura pe lângă ei. Au înnebunit salcâmii dar oamenii, nu; ei se retrag în casele lor ca şi cum tătari ar arunca în foc păduri şi ape şi cimitirul lor.

Pe drum, un candidat, fost tractorist şi care mai fusese ales, dar nefăcând nimic şi neavând ce să mai promită, bate din poartă în poartă cu cel mai halucinant dar sincer mesaj: Gândiţi-vă la mine că mai am nevoie de patru ani ca să mă pot pensiona! Mai alegeţi-mă o dată. Mai alegeţi-mă încă o dată că pe urmă nu mai vin, căci oricum, n-am nici o lacrimă pentru voi şi dacă mă alegeţi sau nu, rămâneţi tot la fel de boi!.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.