Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Centrul de Voluntariat Suceava

Data publicării
Categoria

Anul 2011 este Anul european al voluntariatului, prilej de a aduce în atenţie activitatea de voluntariat care pune în practică valorile europene ale solidarităţii, toleranţei şi diversităţii, aducând beneficii atât persoanelor care se implică voluntar cât şi comunităţilor în care aceştia trăiesc.

Anul 2011 este dedicat celor o sută de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene implicaţi în activităţi de voluntariat şi celor care doresc să li se alăture, celor care îi sprijină şi celor care beneficiază de implicarea, energia şi entuziasmul acestora. Aproximativ patru milioane dintre ei sunt români, potrivit Barometrului European din mai 2010.

Suceava se alătură acţiunilor care au loc in acest an la nivel european prin lansarea primului centru de voluntariat adresat organizaţiilor neguvernamentale şi instituţiilor publice care lucrează cu voluntari. Centrul de Voluntariat Suceava işi propune patru obiective principale:

 1. depunerea de eforturi în favoarea creării unui mediu propice voluntariatului;
 2. abilitarea organizatorilor de activităţi de voluntariat;
 3. recunoaşterea activităţilor de voluntariat;
 4. creşterea gradului de sensibilizare cu privire la valoarea şi importanţa voluntariatului.

Centrul de Voluntariat Suceava este un proiect comun al Clubului Eco Montan Origini Verzi Suceava in parteneriat cu Centrului Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale CenRes, Societatea Doamnelor Bucovinene şi Societatea Ştiinţifică Cygnus. Lista este deschisă tuturor organizaţiilor guvernamentale sau neguvernamentale din judeţul Suceava. Centrul de Voluntariat Suceava face parte din reţeaua naţională a Centrelor de Voluntariat coordonată de către Centrul Naţional de Voluntariat Pro-Vobis Cluj Napoca.

Pentru îndeplinirea obiectivelor centrului şi pentru implementarea Anului european al voluntariatului în România sunt propuse următoarele acţiuni:

 • două conferinţe naţionale dedicate consultării unui număr cât mai mare de factori interesaţi cu privire la redactarea, adoptarea şi implementarea unei Strategii naţionale pentru dezvoltarea voluntariatului;
 • dezbateri tematice pe teme importante pentru dezvoltarea voluntariatului în România;
 • campanie de promovare a voluntariatului şi a impactului acestuia în comunitate;
 • activităţi practice de voluntariat;
 • realizarea unei platforme on line pentru gestionarea cererii şi ofertei de voluntariat;
 • târgul organizaţiilor care lucrează cu voluntari;
 • gala naţională de recunoaştere a voluntarilor.

Centrul de Voluntariat Suceava a fost lansat cu ocazia lucrărilor Forumului Judeţean ONG Suceava desfăşurat sub egida Voluntar pentru Bucovina de pe data de 25 Februarie 2011.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.