Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

În atenţia persoanelor care solicită stabilirea dreptului la indemnizaţia de şomaj

Data publicării
Categoria

Conform AJOFM Suceava, modificările prevederilor legale cu privire la acordarea acestui drept au fost publicate în Monitorul Oficial.

În acest sens, solicitanţii care doresc să beneficieze de continuitate în constituirea stagiului de cotizare la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi de celelalte drepturi ce se acordă pe principiul contributivităţii (asigurări sociale, de sănătate), că trebuie să înregistreze cererea pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj în termen de zece zile de la data încetării raporturilor de serviciu (a încetării contribuţiei de asigurare pentru şomaj, a motivului pentru care au fost suspendate raporturile de muncă şi alte forme legale de intervenţie asupra raporturilor de muncă precizate la art. 38, alin. 1, din Legea 76/2002, completată şi modificată).

În situaţia în care cererea pentru stabilirea dreptului la indemnizaţia de şomaj depăşeşte termenul de zece zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data încetării raportului de serviciu, indemnizaţia de şomaj se acordă cu data înregistrării la agenţia de ocupare (punctul de lucru al agenţiei din raza de domiciliu), persoana având o discontinuitate în constituirea stagiului de cotizare (deci şi în acordarea drepturilor pe principiul contributivităţi) pe o perioada egală cu cea care a decurs între data încetării raportului de serviciu şi data depunerii cererii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.