Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Tudor Gheorghe a adus al cincilea anotimp la Suceava

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Cine merge o singură dată la un spectacol susținut de Tudor Gheorghe, nu le mai scapă pe celelalte. Din acest motiv probabil la concertul de ieri de la Casa de Cultură sala devenise neîncăpătoare, iar doritorii de a-l admira pe artist și care n-au avut norocul să prindă un loc în sală, au stat și pe scări. Or, în cazul unor asemenea spectacole, chiar nu contează cum stai și unde stai și nici nu mai contează că ai două pulovere sub palton și fularul la gât ca să faci față frigului din sală.

Și-apropo de frig. Maestrul și-a începutul spectacolul menționând că de 20 de ani n-a mai găsit căldură la Casa de Cultură din Suceava. Și totuși a venit și a revenit în fiecare an cu noi și noi spectacole. Da, pentru un artist e mai importantă căldura publicului decât căldura sălii unde își desfășoară spectacolul, dar nici chiar așa. Oare cum a reacționat Gheorghe Flutur, prezent și el în sală, când auzea din sală tusete și strănuturi, copii cu fulare și mănuși, nu mai zic de oamenii din orchestră care își suflau în pumni la pauze pentru că le înghețau degetele. Jenant.

Fotografii realizate de Marius ȘUIU.

Trecând peste acestea, a fost o seară extraordinară. Inspirat de vorbele regretatului Grigore Vieru: femeia este al cincilea anotimp în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii, spectacolul a fost un adevărat elogie adus sexului frumos. Pe lângă piesele bine cunoscute pe care maestrul le-a cântat ajutat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Botoșani și Corul Lira la fel din Botoșani, Tudor Gheorge a venit și cu versuri dedicate femeii semnate de Nicolae Labiș, Vasile Alecsandri, Grigore Vieru, Ion Pillat. Și de data aceasta în pauzele dintre piese Tudor Gheorghe ne-a servit cu pastile amare, făcând apropouri la adresa actualilor guvernanți, penibilitatea televiziunilor românești, sistemul de învățământ defect, incultura celor de la Ministerul Culturii, evident într-un stil foarte subtil, așa cum și-a obișnuit publicul.

Mă bucur că am fost martor, alături de cei 700 de suceveni, la acest spectacol. Și dacă un om simplu e gata să dea a zecea parte din salariul său pentru un bilet la un spectacol, eu zic că nu-i totul pierdut în țara asta.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Comentarii (2)

  1. Ariel

    Eu zic că al cincilea anotimp l-a adus pe Tudor Gheorghe la Suceava. :P

    Răspunde

  2. ruxandra chelaru

    Imaginea asta e cea mai reprezentativa pentru ceea ce simt cand citesc ce spui aici http://dheo.ro/i_feel_like.jpg

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.