Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Cinci ani de GROW aniversați cu peste 2.000 de participanți și 43 de traineri internaționali

Data publicării
Categoria

Ediția cu numărul 14 urmează să își deschidă porțile în 12 orașe din România, gata să întâmpine 2.047 de elevi de liceu și 43 de  traineri din 13 țării de pe tot mapamondul în cadrul programului inovator de educație non-formală dezvoltat de Școala de Valori și AIESEC România.

Cunoscut ca fiind cel mai mare program național de educație non-formală cu predare în limba engleză, GROW aniversează 5 ani în care a dezvoltat și a crescut caractere puternice gata să schimbe lumea din jurul acestora. Programul creat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România, destinat elevilor de liceu, plănuiește să își continue tradiția de a dezvolta valori și pasiuni prin ediția cu numărul 14, ediție ce se va desfășura în această vară în 12 orașe și va reuni 43 de traineri internaționali din 13 țări alături de peste 2.000 de elevi pregătiți pentru noi provocări și experiențe.

Conceptul care se află la baza proiectului este “Practice, Learn, Step Up“, un model de învățare, prin intermediul căruia adolescenții experimentează, trag concluzii, învață, iar apoi aplică noile cunoștințe. În timp ce părțile de Practice și Learning pun accent pe învățarea activă, implicând participanții în simulări, jocuri de rol, prezentări și demonstrații, partea de Step Up reușește să aducă un procent de asimilare a informației de 90% prin punerea în practică de către elevi a celor învățate în situații din afara programei GROW.

Povestea GROW a început în 2010, însumând până în prezent peste 30.186 de aplicanți, 12.877 de absolvenți, 466 de traineri internaționali din 62 de țări, 172 de coordonatori de proiect, 35. 450 de ore de educație non-formală, 415 licee implicate și 38 de orașe GROW. Vara aceasta povestea continuă în perioada 29 Iunie 2015 – 15 August 2015, în 12 orașe, elevii  care urmează să intre în clasa a XI-a și a XII-a, pregătindu-se pentru 6 săptămâni de dezvoltare personală. În cadrul atelierelor participanții își vor dezvolta abilitățile de lider, vor cunoaște misterele din spatele  diferențelor de gen,  își vor descoperi valorile, vor învăța să distingă  vocația de competențe sau  cum să își scrie un Curriculum Vitae.

Pe tot parcursul proiectului, adolescenții vor învăța distrându-se, își vor dezvolta abilități practice, își vor cunoaște valorile și punctele forte, vor interacționa cu oameni de diferite culturi și își vor face prieteni noi,  după  cum ne menționa Alexandru Pârlea, participant în programul GROW, clasa a 12-a în Pitești: GROW nu a fost doar un program la care am participat pentru a învăța despre ”Career Path” sau ”Personal Values”, a fost de asemenea un loc unde am învățat cum să mă împrietenesc cu oameni din alte țări, cum să discut în fața unui public și cum să mă comport într-o dezbatere.

Mediul în care proiectul GROW se desfășoară este unul intercultural, unde vom întâlni obiceiurile și tradițiile celor 13 țări de proveniență ale trainerilor din această vară, începând cu Bulgaria, Grecia, Brazilia, Mexic, Egipt sau Maroc și terminând cu Hong Kong, Taiwan, SUA, Malaiezia, Filipine, Pakistan și India.

Proiectul GROW este susţinut de Ministerului Educației Naționale, Biroul de Informare al Parlamentul European în România, BRD-Groupe Société Générale, Accenture și Kaufland.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.