Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Circul de Stat

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Iată, că a venit și a trecut Lumina Sfântă și au bătuuut clopotele Bucovinei și corul din Bosanci a cântat ca la el în sat, adică fără să se gândească la camerele de filmat. La Salcea, domnul Flutur s-a dat un pas înapoi dar Pimen-ul i-a tras una peste mână unui preot care nu avea răbdare să stea la rând, gândindu-se că tot sunt camere de luat vederi.

Și, uite așa, ne-am trezit că vine a treia zi de Paște când, mahmuri sau pensionari, stăm după perdele regretând zilele toleranței soțiilor care au închis ochii că na – e Sărbătoare.

Tot căutând eu ceva care să mă înalțe în ochii familiei, într-o asemenea zi, am descoperit că anul nașterii mele este același cu nașterea instituției numită Circul de Stat.

Slabă consolare, când astăzi circul nu numai că e de stat dar și mai mult, unii politicieni și guriști reușesc să țină un public, de douazeci de milioane, cu gura căscată. Altadată era pâine pe lângă circ și oamenii mai închideau gura ca să mănânce. Astăzi înghit în gol.

Îmi pare rău de oamenii cu intenții bune din lumea politică, dar Circul de Stat asigură spectacole și indiferent de prestație artiștii primesc aplauze. Se pare că aplauzele sunt din patru în patru ani pentru aceștia și se exprimă în voturi. În rest caravanele vor apărea cu haine pe umăr, săgeți sau trandafiri și vor spune aceleași lucruri, cum afară e vopsit gardul și înăutru e leopardul. După ce intri, vezi că înăuntru e doar gardul, diferența e că ai mai și plătit ca să-l vezi, crezând că…

Am totuși un mare noroc: și eu și soția mea suntem născuți în același an. Anul înființării Circului de Stat.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.