Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Printre aminitiri

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Mi-am închipuit că durerea adunată va izbucni şi va fi de ajuns doar să deschid stavilarul. Uite că nu e aşa şi durerea de a nu mai avea părinţi e greu de descris.

Nebuni de dragul libertăţii şi al contestării celor care ne-au dat viaţă ne războim cu ei ca şi cum ar fi cei mai aprigi duşmani. Însă, după ani de zile, ne întoarcem către ei şi nu-i mai găsim căci sunt plecaţi la o întâlnire de la care nu se vor mai întoarce şi ne aşteaptă şi pe noi.

Învierea Domnului este maxima bucurie a umanităţii dar şi a amintirii că părinţii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult de bucuria noastră. Ce fiară ciudată este şi constiinţa! Astăzi suntem noi părinţi sau posibili părinţi şi ce vom face cu supărările şi lacrimile celor ce ne-au iubit?

În multe sate din Bucovina în a doua zi de Paşte, printre morminte, se vor vărsa multe lacrimi şi regretele vor fi atât de mute că le vor aduce durere până şi crucilor de piatră.

Un scriitor spunea că rusii se mândresc cu trecutul lor, urâsc prezentul şi se tem de viitor. Am în familia mea oameni atât de sensibili la trecut încât le este frică mai mult decât de trecut. Da, dar asta se întâmplă după ce muzica cântă o jale, însă prea târziu ca ei s-o mai audă.

Înainte de a spune ceva rău, gândiţi-vă bine!

Şi totuşi: Hristos a înviat!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.