Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

CLT – Centrul de Training pentru Tineret Suceava

Data publicării
Categoria

Asociaţia Intercult Bucovina anunţă lansarea proiectului CLT – Centrul de Training pentru Tineret Suceava.

Proiectul se va desfăşura în perioada 1 Martie 2015 până la 0 Septembrie 2015 şi va avea ca beneficiari:elevi din 12 licee ( un număr de peste 2.000 elevi) precum şi membrii comunităţii locale din Municipiul Suceava care vor învăţa despre beneficiile asocierii în vederea conştientizării problemelor ce afectează comunitatea şi a identificării de soluţii la problemele comunităţii; participanţi sunt elevi din 12 licee din Municipiul Suceava, traineri, lucrători de tineret, consilieri locali municipali, reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Suceava, voluntari ai Asociaţiei Intercult Bucovina.

Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă consolidarea dezvoltării societăţii civile prin încurajarea tinerilor elevi din liceele din Municipiul Suceava să se implice direct în luarea deciziilor privind comunitatea din care fac parte, în spiritul valorilor democratice. În cadrul proiectului va fi înfiinţat Consiliul Local al Tinerilor (CLT) din 24 de reprezentanţi ai elevilor din 12 licee sucevene aleşi prin vot de către colegii lor. Activităţile proiectului sunt: Promovarea proiectului; Constituirea echipelor de organizare a alegerilor; Training cu membri echipelor de organizare a alegerilor CLT in licee; Campanie de informare in liceele sucevene; Înscrierea candidaților; Validarea înscrierilor; Campanie electorală candidați; Votare candidați; Validare candidați; Constituirea Consiliului Local al Tinerilor din Municipiul Suceava ( CLT ); Training cu membri CLT – team-building; Realizare sondaj de opinie cu tema” Sunt Tânăr sucevean și-mi pasă de orașul meu! – Propuneri de îmbunătățire a vieții comunității sucevene”; Curs scriere de proiecte cu membrii CLT și alți tineri dornici să se implice în proiecte comunitare sucevene; Întâlniri ale consilierilor din CLT cu membri Consiliului Local al Municipiului Suceava; Înaintare de propuneri de proiecte comunitare către Primăria Municipiului Suceava.

Trainingul cu membrii echipelor de organizare a alegerilor CLT în licee cu tema „Instrumente utilizate în procesul alegerilor democratice în Europa” are rolul de a informa şi a arăta tânărului mecanismele alegerilor democratice. Acesta va învăţa ce presupune o campanie electorală şi un sistem de vot modern. Cel de-al doilea training (Team-building cu membrii CLT) are rolul de a suda echipa nou formată de consilieri. Tinerii vor învăţa metode de cunoaştere şi lucru în echipă, cu ajutorul educaţiei nonformale. Acest lucru este necesar pentru a creea o echipă compactă care va lucra la viitoarele idei de proiecte. Odată echipa formată şi sudată, ultimul curs ( Scriere de Proiecte cu membrii CLT) vine în completarea cunoştinţelor deja formate, unde tinerii vor învăţa metodele de implementare a ideilor de proiect. Practic după cel de-al treilea curs, consilierii locali ai tinerilor vor fi capabili să perceapă şi să recunoască o nevoie sau o problemă a comunităţii şi să o transpună într-un proiect cu finanţare locală sau europană.

Ca finalitate acest proiect îşi propune creionarea unui Centru de Training pentru Tineret în Municipiul Suceava, reprezentând un loc în care tinerii se pot întâlni, îşi pot aduna ideile şi apoi să le transpună sub formă de proiect.

’Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava şi a Consiliului Local Suceava’.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.