Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Cod Galben pentru județul Suceava în intervalul 18-19 Ianuarie 2013

Data publicării
Categoria

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică Cod Galben pentru intervalul 18 Ianuarie 2013, ora 6:00 – 19 Ianuarie 2013, ora 15:00, conform căreia în judeţul Suceava va ninge, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55-60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. În zona montană va ninge abundent, iar vântul va sufla tare (peste 90 km/h) viscolind şi spulberând zăpada.

Instituţia Prefectului – judeţul Suceava a solicitat tuturor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ instituirea serviciului de permanenţă.

Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava a solicitat astăzi în cadrul întrunirii Comandamentului de iarnă ca persoanele care necesită efectuarea dializei, în situaţii de ninsori abundente să fie transportate la centrele de dializă înainte de a apărea eventuale blocaje în trafic.

Lucrătorii de la Serviciul de Poliţie Rutieră vor fi prezenţi în zona şcolilor pentru a decongestiona aglomeraţia care se creează în general în cursul dimineţii, iar controlorii de trafic vor fi prezenţi în zona Câmpulung – Mestecăniş pentru a monitoriza circulaţia vehiculelor de mare tonaj. Atenţie maximă la asigurarea funcţionării corespunzătoare a serviciilor publice de producere şi furnizare a agentului termic pentru încălzirea locuinţelor şi a instituţiilor publice (şcoli, creşe, grădiniţe, unităţi sanitare), de alimentare cu energie electrică, apă, gaz metan şi salubrizare, precizează Florin Sinescu.

Comandamentele locale pentru situaţii de urgenţă, în colaborare cu medicii de familie vor acorda o atenţie deosebită copiilor care necesită spitalizare, precum şi gravidelor din localitate pentru a putea fi transportate la spital în caz de urgenţă. Va fi asigurată asistenţă pentru persoanele cele mai vulnerabile, fără adăpost, bătrâni, bolnavi, persoane cu dizabilităţi.

În momentul de faţă pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă şi se lucrează pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic. S-a acţionat cu un număr de 30 de utilaje fiind răspândită cantitatea de 280 de tone de amestec antiderapant.

Pe drumurile naţionale au fost răspândire 45 de tone de amestec antiderapant şi au acţionat 13 utilaje de deszăpezire.

Având în vedere avertizarea meteorologică recomandăm populaţiei să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care trebuie să fie dotaţi cu tot ceea ce este necesar în caz de înzăpezire şi să se informeze înainte de a pleca despre situaţia drumurilor, a precizat prefectul judeţului Suceava.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.