Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Concert şi atmosferă familiară cu Berti Barbera la Talcioc Cultural

Data publicării
Autor
osv.ro

Talcioc Cultural a găzduit sâmbătă, 17 Noiembrie 2012, un concert blues cu Berti Barbera şi Trupa 13 în cadrul proiectului Şcoala de blues, in parteneriat cu Librăria Alexandria.

Mi-am dorit ca sucevenii să mă primească ca pe un om, care nu a plecat de aici, ci ca pe un om care vrea să aducă aici ce are el mai bun.

Să nu uităm că Berti Barbera este fiul oraşului , aşadar publicul şi-a manifestat bucuria de a-l avea din nou acasă. Mi-am dorit ca sucevenii să mă primească ca pe un om, care nu a plecat de aici, ci ca pe un om care vrea să aducă ce are el mai bun a declarat artistul. Concertul a fost un manifest al familiarităţii şi atmosfera creată s-a incins. E minunat să fii acasă, sunt aici cu mama,de care îmi era dor a mai completat artistul. Pentru a păstra registrul cu care a inceput Berti a avut şi cateva momente ironice la adresa aşa numiţilor cocalari. Repertoriul a fost format din piesele celor de la Beatles, Pink Floyd, Queen, Bob Marley, Joe Cocker, Mettalica, Elvis Presley. A fost anunţat şi un work-shop, duminică, 18 Noiembrie 2012, în care s-a dezbătut profunzimea muzicii, calităţile spirituale şi videcătoare ale acesteia, acustică, psiho-acustică, istoria ritmului. Artistul a amintit şi de concertul de la Câmpulung Moldovenesc, unde a avut parte de aceeaşi atmosferă plăcută şi caldă de acasă. A fost o experienţă şi o ocazie de a respira aer curat, ne-a mai comunicat Berti.

Trupa 13 sau Manfellow şi Berti Barbera au o colaborare interesantă încă din 2005, interpretând cover-uri, aceştia au şi piese proprii, Why, una din ele, fiind interpretată sămbătă. Trupa şi-a anunţat participarea pe 5 Decembrie 2012 la Londra unde va avea loc renumitul concurs al trupelor Battle of the Bands.

Publicul le-a mulţumit prin aplauze şi dorinţa de a continua concertul. Aceştia au cantat şi dansat alături de Berti Barbera şi trupa 13 până la final.


de Oana POPESCU

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.