Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Un leu mai slab ca o p..a

Data publicării
Autor
Constantin DURA

După ce am petrecut cu privirea rândurile de cocori și rândunele ce părăseau țara și se duceau spre alte meleaguri mai atractive, zilele trecute am petrecut și un stol mare de investitori care au zburat, cu bani cu tot, în zările albastre sau cum or fi, numai aici să nu fie. Ce e mai trist e că aștia nu se mai întorc la primăvară să-și mai facă cuiburi pe la noi, așa că nu mai avem în ce da cu pietre, noi, copiii teribili ai plebei proletare.

Ani de zile Il Presidente ne-a aburit, că toate chiorăiturile mațelor goale ale românului se vor transforma într-o muzică plăcută și atractivă băieților cu bani și o să fie România ca o fată frumoasă, pentru care se vor bate flacăii satului și atunci vom avea râuri de lapte cu maluri de mămăligă, așa cum visa țiganul lui Budai Deleanu. Dar, raportul întocmit de Forbes, referitor la gradul de atractivitate al economiilor a 141 de țări din lume, ne arată că toate bazaconiile referitoare la macrostabilitatea economică și financiară nu au impresionat deloc pe străini, mai mult, de pe locul 40 în 2008, România a ajuns pe locul 60 în aceasta toamnă, despre care nu pot să spun că niciodată nu fu mai frumoasă sufletului meu…

Că înaintra noastra este Noua Zeelanda, Danemarca, SUA, Franța, n-ar fi nimic până la urmă, chiar și Ungaria și Bulgaria, mai treacă-meargă, dar, să fii în UE, să te ții cu nasul pe sus ca mergi și vii de la Bruxelles și că dai mâna și faci poză cu Merkel și să te clasezi după Botswana, înseamnă că am ajuns de rasul p..ii căci, fiorosul nostru leu nu face nici cat o p..a bleagă.

Rog pe cei pudici să mă înteleagă că n-am găsit altă rimă, pentru că, moneda națională a Botswanei se numeste chiar așa, p..a. Pentru a completa cu litere spațiul punctat consultați Enciclopedia statelor lumii, deși sunt convins că nu e nevoie.

A ruginit frunza din viii… tra la la la.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.