Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Cupa Interetnică Bucovina, a XIII-a ediție

Data publicării
Categoria

În perioada 27-28 Mai 2016 a avut loc în municipiul Suceava a XIII-a ediție a Cupei Interetnice Bucovina.

Anul acesta participanții au făcut parte din rândul minorităților etnice din județul Suceava provenind din comunități locale sau aparținând unor organizații : ucraineni – Ansamblul Kozaciok Bălcăuți , poloni – Uniunea Polonezilor din România, Soloneț , germani – Asociația Româno-Germană Bukowina, romi – comunitatea romă de la Gulia Dolhasca, italieni – RO.AS.IT Asociația Italienilor din România.

De asemenea au participat invitați de acum tradiționali din Cernăuți (Ucraina) (membrii ai administrației Regionale Cernăuți) și Republica Moldova.

Programul manifestărilor sportive a început vineri, 27 mai 2016, la Sala Liceului cu Program Sportiv Suceava unde a avut loc meciul de fotbal între angajați ai administrației sucevene și cei ai Regiunii Cernăuți. Partida s-a terminat cu scorul de 8-7 pentru oaspeți. De precizat este faptul că în data de 19 Mai 2016 a avut loc meciul tur la Cernăuți unde formația noastră a câștigat la loviturile de departajare după ce la finalul timpului regulamentar de joc a fost 10-10.

Deschiderea oficială a Cupei Interetnice Bucovina a avut loc sâmbătă 28 Mai 2016 pe terenul sintetic al LPS Suceava în prezența domnilor Mihai Androhovici, Vicepreședinte al Federație Române Sportul pentru Toți și Nelu Todireanu, Președinte al Fundației ANA. După deschiderea festivă, băieții s-au întrecut într-un turneu de fotbal iar fetele s-au confruntat în sala de jocuri a Liceului cu Program Sportiv Suceava la badminton, tir cu arcul , airsoft, jocuri dinamice și activități de fitness-aerobic.

Turneul de fotbal a fost câștigat în acest an de către Comunitatea Romă de la Gulia Dolhasca. Locul doi, după un meci aprig disputat a fost ocupat de Comunitatea Ucraineană – Ansamblul Kozaciok Bălcăuți. Locul trei a fost ocupat de Comunitatea Germană – Asociația Româno-Germană Bukowina.

Activitățile sportive s-au încheiat după amiază lăsând locul celor culturale. Începând cu ora 17:00 echipele participante au schimbat echipamentul sportiv cu costumele tradiționale. În aula Liceului cu Program Sportiv Suceava au fost aduse în scenă costume, dansuri, cântece și poezii ale minorităților etnice invitate arătându-ne că tradițiile populare sunt ridicate la rang de artă.

Toate aceste manifestări au fost posibile datorită sprijinului oferit de Federația Română Sportul pentru Toți și Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava, Fundația ANA și Asociația Juventus. Un aport substanțial l-au avut voluntarii “Sportul pentru Toți” fără de care activitățile nu ar fi fost atât de bine puse în practică. Proiectul a făcut parte din MOVE Week 2016 #MoveWeek #NowWeMove coordonat la nivel european de ISCA Danemarca.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.