Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

De la drumul crucii spre lumină

Data publicării
Autor
Constantin DURA

În învălmăşeala de întâmplări care vin spre noi şi se numesc viaţă, apropierea sărbătorii Învierii Domnului, mută pe creştinul de pe meleagurile dulci ale Bucovinei în altă lume, una care face din cotidianul presant, un lucru fără importanţă.

E un fel de zbor dorit, aducător de privelişti şi culori, sunete de clopot şi înserări luminând, lacrimă şi zâmbet, durere şi speranţă. Săptămâna Patimilor este trăită diferit de la om la om şi nu diferit de fastul sau modestia bisericii.

Câţiva actori din Bucureşti refac în fiecare an drumul parcurs de Mântuitor până la cruce şi răstignirea Sa. Impactul asupra celor din jur m-a cutremurat. Liceene, care par că ştiu numai de cluburi şi chiul de la şcoală, plângeau şi-şi puneau mâna la ochi să nu vadă scenele jucate de actori; lângă ele, oameni maturi întindeau mâinile spre cer, cerând iertare şi milă. Efemerul, împrăştiat cu agresivitate asupra lor, prin toate mijloacele, dispăruse şi în mintea lor îşi făcea loc gândul veşniciei.

În satul copilăriei mele nu exista curent electric sau iluminat public, astfel că drumurile, cărările erau ştiute sau bâjbâite, în mod obişnuit. În noaptea de înviere, când oamenii se întorceau către case, drumurile satului deveneau luminate de nişte lumini mişcătoare, care trasau cu precizie, drumurile aflate timp de un an în întuneric.

Ca oameni, parcurgem acelaşi drum în viaţă, de la crucea pe care a fost răstignit Isus, pentru iertarea păcatelor noastre spre lumina care biruie orice întuneric. În fiecare seară, bisericile creştine, cheamă neîncetat Veniţi creştini la rugăciune, În Casa Tatălui Ceresc pentru ca să nu rămânem în întuneric şi pentru ca sufletul nostru să scape, măcar pentru puţină vreme, de infernul trupului trecător.

Se lasă mâna-mi obosită, pe foaia albă de hârtie şi gândurile mele se îndreaptă spre voi, care mergeţi alături de mine, de pe drumul crucii către cel al luminii.

HRISTOS A ÎNVIAT!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.