Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Demersuri pentru plata salariilor profesorilor

Data publicării
Categoria

Una din cele mai acute probleme ale Primăriei municipiului este plata salariilor profesorilor din instituțiile de învățământ din oraș.

În acest sens, primarul Ion Lungu a făcut demersuri la Ministerul Finanțelor pentru a se suplimenta cu patru milioane lei vechi bugetul pentru trimestrul I, sumă ce ar trebuie să fie acordată pentru asigurarea salariilor dascălilor din municipiul Suceava. Din păcate, atâta timp cât Ministerul Finanțelor nu va aloca bani în bugetul Ministerului Învățământului, problema nu va putea fi rezolvată.

Cu toate că profesorii nu sunt angajații Primăriei și nu depind din punct de vedere administrativ de această instituție, demersurile au fost făcute din solidaritate pentru cadrele didactice din oraș. Primăria este obligată să asigure doar cheltuielile instituțiilor de învățământ, dar se speră la găsirea unei soluții în rezolvarea problemei.

Promo

Comentarii (1)

  1. Andrei

    Nici banii pentru bursele de merit de pe semestrul intai (care s-a terminat in ianuarie) nu au fost trimisi catre scoli. Nu ca ar fi cine stie ce suma (de obicei sub 50 lei pe luna) dar daca tot sunt niste bani pe care ar trebui sa ii primesc pentru ca invatat bine, de ce sa nu mi-i dea?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.