Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Despre prevenție

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Este adevărat că omul se naşte ca o fiinţă agresivă şi că fără asta ar cam muri de frica începerii oricărui drum. El îşi câstigă locul în viaţă luptând, iar lupta înseamnă şi agresivitate.

Cred că unii domni care ar fi trebuit să fie printre agresivi, incendiatori ai mașinilor Poliției, tâlhari sau criminali, au preferat să facă prevenţie la o gradiniţă, pentru că grupa mijlocie e mult mai ușor de bifat și, cu camere de luat vederi după ei.

Nu am nimic împotriva acțiunilor în rândul copiilor, dar când nefirescul sau stupizenia sunt prezentate ca lucruri reale, care ar avea vreun efect, mă face să caut telecomanda.

Un politist înalt și tuns regulamentar prezintă unor copii de gradiniță, armamentul din dotare – un spray lacrimogen dar, ceea ce le va marca comportamentul copiilor de 5-6 ani, este că dom’ șef le-a spus calibrul pistolului: 7,62 mm. În acel moment copii au înteles că nu e de joacă si că, dacă vor să se facă infractori, cand vor fi mari, să-si aducă aminte că nu te poți pune cu 7,62.

Evident, micuții care numară pe degete până la zece, au aflat si câte cartușe are încărcătorul, ceea ce pe unii chiar i-a facut să se ceară la toaletă, unde, au aruncat toate planurile de furat cireșe, gândite pentru vara aceasta.

La urma, copii au plecat acasă, domnii de la Poliție în masină si a urmat o lungă perioadă de pace și liniste în grupa mijlocie… în timp ce pe stradă… primăvara, duios venea!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.