Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Donează o carte!

Data publicării
Categoria

În perioada 21 Martie 2016 – 24 Aprilie 2016, Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava derulează proiectul Donează o carte!.

Timp de o lună, în spațiile deschise din USV, vor fi amplasate cutii în care cei care doresc să sprijine proiectul vor putea dona tipărituri: literatură pentru copii, povești și poezii, reviste științifice care să se adreseze nevoilor de cunoaștere și dezvoltare ale copiilor de vârstă școlară mică.

În urma stagiului de practică pedagogică efectuat de către studenții din cadrul FSE în zonele rurale din Bazinul Dornelor a rezultat inițiativa de a răspunde unor nevoi constatate în școlile vizitate. Grație dialogului stabilit cu corpul profesoral și cu elevii s-a identificat nevoia de informare și cunoaștere, determinată de posibilitățile reduse la nivelul familiilor și al școlilor de a procura materiale care să susțină o educație de calitate pentru școlarii mici.

Mesajul transmis de studenții FSE se adresează colegilor lor, studenți ai facultăților USV, care sunt invitați să-i ajute pe micii școlari să trăiască minunata lume a copilăriei, tinerii fiind invitați să-și amintească de propria devenire și de lumea deschisă prin lectură. De asemenea, se face apel la nevoia oricărei persoane de a dărui și de a contribui semnificativ la creșterea cunoașterii și bunătății în lume.

Proiectul devine, așadar, prilej de manifestare a atitudinilor umaniste și de exersare a cetățeniei active pentru tinerii studenți suceveni, fiind în același timp cadru de sprijin pentru micii școlari din zonele rurale ale județului Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.