Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Festival medieval sau imitații ieftine?

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Mă întreb serios ce va fi anul acesta la marele festival. Am auzit că anul trecut a fost ok. Doar că festivalul medieval a coincis într-o anumită măsură cu un oarecare festival al berii sau ceva de genul şi astfel mai tot „medievalul” a devenit un fel de imitaţie, micii, berea şi concertele cu doze mari de lumină artificială şi vedete în vogă devenind o prezenţă ameninţătoare a spiritului medieval impus de festival. N-am fost, spun doar ce am auzit.

Anul acesta merg şi sper să nu fiu dezamăgit. Îmi doresc ca acest festival să fie unul cu gust. Cu gust medieval de vin şi voie bună. Cu domniţe şi cavaleri zâmbitori, nu doar actori plătiţi să-şi joace rolul. Vreau să aud muzică bună şi să mă bucur de o atmosferă de poveste. Folk (şi ceva folk-rock) numai bun de ascultat în cetate, înconjurat de prieteni. Teatru şi cascadorii pe zidurile cetăţii, domnitori şi domniţe, saltimbanci, ostaşi şi dansuri medievale. Vreau un meniu cât mai complet. Fără terase şi mici, cu bere direct din butoaie mari de lemn. Fără casetofoane şi becuri, cu foc şi muzicanţi.

Dar poate că ce vreau eu e prea mult. Poate vom primi în schimb doar imitaţii mai ieftine, câteva kitch-uri cu iz medieval. Un cal, un călăreţ şi o torţă. Un grătar pe care sfârâie micii în loc de proţap ce învârte ameţit un miel stropit cu vin din belşug. Muzică populară în loc de sunete medievale. Vom vedea. Până atunci putem doar să ne imaginăm că vom petrece o săptămână într-o altă epocă.

Oare cum va fi?

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Comentarii (6)

 1. ana

  Heei…Si eu fac parte dintr-un grup medieval si nu e asa deloc!!!

  Răspunde

 2. Bogdan

  Ana, la ce te referi? ce nu este aşa?

  Răspunde

 3. ArTiStul

  Imitaţia, micii, berea şi concertele cu doze mari de lumină artificială s-au datorat Festivalului Berii Timişoreana 2007, eveniment care s-a suprapus cu atmosfera medievală. Din păcate mulţi au confundat evenimentele sau mai mult, le-au omogenizat.

  Organizatorii Festivalului de Artă Medievală Ştefan cel Mare 2007 nu au avut nici o vină. Primăria Municipiului Suceava a autorizat Festivalul Berii Timişoreana 2007, bineînţeles, fără să se consulte în prealabil cu cei de la Complexul Muzeal Bucovina.

  În rest, să ştii că Festivalul de Artă Medievală Ştefan cel Mare 2007 a fost unul reuşit. A evoluat mult de la prima ediţie şi s-a bucurat de un succes enorm. Anul acesta se preconizează a fi şi mai interesant. În plus, vom fi şi noi parteneri media. :P

  Răspunde

 4. ana

  Na bn…Si eu fac parte dintr-o grupare medievala…Nu stiu daca a fost asa sau nu pt. ca eu nu am fost la festivalul de la Cetate!!Vroiam sa spun ca noi de cat timp suntem in aceasta grupare nu a fost niciodata cu micii,bere sau chestii de-nastea!!Acum nu stiu!!Oricum..Te astept la festivalul de pe zamca!!:)

  Răspunde

 5. ArTiStul

  ana, când va avea loc festivalul medieval de la mănăstirea Zamca?

  Răspunde

 6. ana

  Pai..Nu stiu sigur dar cred ca de pe 10 incepe.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.