Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Festivalul Dorna Art, în acest weekend, la Vatra Dornei

Data publicării
Categoria

În acest weekend, la Vatra Dornei, are loc cea de a doua ediție a evenimentului Dorna Art, festival de artă și cultură urbană. Manifestarea are ca scop recâștigarea unor spații urbane, de către comunitate.

17 concerte, ateliere, proiecții de film, târg de handmade și expoziții de fotografie au loc în Grădina Cazinoului din Vatra Dornei. Un spectacol de Teatru Labirint și proiecția filmelor de la Festivalul Super au loc în clădirea Vilei Cembra, clădire monument istoric. Spectacolul de teatru de păpuși Cipi și surpriza se joacă la Foișorul din parc. În cele trei zile ale evenimentului, se vor organiza tururi ghidate în clădirea Cazinoului.

Voluntarii Dorna Art au început deja pregătirile pentru festival. Peste 20 de tineri din Vatra Dornei sunt implicați în acțiuni de ecologizare și amenajare a spațiului.

Street Food Festival din Cluj-Napoca pregătește la Dorna Art zona specialităților culinare. Vale Putna, câștigător al celui mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet, distins cu Superior Taste Award cu două stele de Aur, aduce la Dorna Art cele mai bune produse din păstrăv și vestita mămăligă cu căpșuni, specialitate culinară din zona Bucovinei. Thai Scoops prepară pe loc cea mai bună înghețată, denumită la Street Food Festival, “vedeta deșerturilor”.

Eat Street vin la Dorna Art cu un food truck de unde puteți mânca cei mai buni hamburgeri, iar Currywurst Cluj vă așteaptă cu un meniu special, care se servește în Germania în timpul pauzelor de la meciurile de fotbal.

Unul dintre momentele care nu trebuie ratate la Dorna Art este proiecția filmului documentar despre clădirile monument istoric din Vatra Dornei, care a fost realizat în cadrul Programului Școala Altfel, în a cărui producție au fost implicați 10 elevi ai Liceului Ion Luca. Filmul are premiera vineri, 29 iulie, la ora 22:30, în Grădina Cazinoului.

Festivalul Dorna Art este organizat de Asociația Redescoperă Vatra Dornei în colaborare cu Asociația Kilometrul 0 și este finanțat de Primăria Municipiului Vatra Dornei și Consiliul Județean Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.