Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Formare gratuită destinată profesorilor și bibliotecarilor publici

Data publicării
Categoria

CinEd, programul european de educație cinematografică pentru tineri ajuns la cel de-al treilea an de activitate, continuă programul de formări destinate facilitatorilor educaționali din țară la care au participat peste 130 de cadre didactice și bibliotecari publici doar anul acesta. O nouă sesiune va avea loc în Suceava, sâmbătă 24 martie, în intervalul 10:00 – 17.00. Participarea este gratuită.

Sesiunea de formare va avea loc în Aula Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava (Str. Mihai Viteazu, nr. 24) și va fi coordonată de criticul de film Gabriela Filippi. La această formare sunt așteptați profesorii de gimnaziu și liceu, precum și bibliotecarii publici, care doresc să organizeze pentru elevi activități de educație cinematografică în cadrul programului CinEd.
Formarea din 24 martie va cuprinde proiecția integrală a unui film din catalogul CinEd, care va fi punctul de plecare pentru o serie de discuții aplicate și exerciții practice, integrând materialele pedagogice puse la dispoziție de platformă. Toți cei prezenți la formare vor primi o diplomă de participare. Facilitatorii educaționali care se vor înscrie în program și vor organiza două proiecții pentru elevi în acest an școlar vor primi și o diplomă de participare la programul european. Cei interesați se pot înscrie gratuit la formare printr-un simplu e-mail către adresa cined@nextproject.ro până pe 23 martie 2018.

Filmul care va fi proiectat la sesiunea de formare din Suceava este Cea mai fericită fată din lume (2008, România), filmul de debut al regizorului Radu Jude. Pornind de la o poveste reală și avându-i pe ecran pe îndrăgiții actori Vasile Muraru și Șerban Pavlu, filmul s-a transformat într-un lungmetraj cu recunoaștere internațională. Cea mai fericită fată din lume este Delia, o adolescentă care a câștigat o mașină în urma unei campanii promoționale la băuturi răcoritoare. Ceea ce la început părea să fie un eveniment norocos din viața fetei se dovedește a fi o situație dureroasă, în urma căreia relațiile familiei vor fi reanalizate atât de „fericita” câștigătoare, cât și de părinții ei.
CinEd își propune ca un număr tot mai mare de copii și tineri din Europa să aibă acces la filmele de artă din catalogul programului, prin proiecții în săli de clasă și de bibliotecă, dar și în afara lor. Astfel aceștia vor deveni spectatori activi, cu viziuni critice și un orizont cultural mai larg, nu doar cel propus de blockbuster-urile atât de la îndemână. În cei 2 ani de activitate în România programul a facilitat peste 150 de proiecții în întreaga țară la care au participat peste 6200 de elevi din clasele I – XII.
La platforma CinEd și la resursele oferite de aceasta (filme, materiale pedagogice și, din acest an, componenta de tutorat) au acces gratuit atât bibliotecarii publici, cât și cadrele didactice, proiectul adresându-se tuturor celor care pot facilita educația audio-vizuală a elevilor.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.