Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

GROW, cel mai bun proiect educațional pentru tineret din România își deschide porțile în peste 150 de licee din România

Data publicării
Categoria

Cel mai mare program național de educație non-formală, aflat la a zecea ediție își deschide porțile în peste 150 licee din 16 orașe din România. Timp de șase săptămâni, participanții GROW, elevi în clasele a IX-a și a X-a vor lua parte la cursurile susținute de peste 40 de traineri internaționali veniți de pe patru continente.

GROW a ajuns până acum la 19 132 tineri, care au decis să aplice la acest program. Peste jumătate dintre aceştia, 12 000 au fost selectaţi să participe în cele 10 ediţii GROW organizate până acum în peste 27 de oraşe din România, însumând 214 licee înscrise în program şi peste 336 traineri internaţionali care au desfăşurat aproximativ 12 000 de ore de cursuri. Toate aceste cifre şi rezultatele pe care le observăm la nivel individual, în traineri şi participanţi, ne dau energia să creştem puterea non-formalului în şcolile din România prin GROW. (Andreea Dinu – project manager GROW, Școala de Valori)

Proiectul GROW dezvoltat de Şcoală de Valori în parteneriat cu AIESEC reprezintă un program de educație non-formală, complementar sistemului actual de educație, organizat începând cu anul 2010, ce oferă cinci arii de dezvoltare personală pentru liceeni: îmbunătăţirea stimei de sine, creşterea conştiinţei proprii, interacțiune cu oameni model şi facilitarea accesului la informaţii şi oportunităţi inovative de educaţie.

Cei peste 1.500 tineri din Arad, Brașov, București, Cluj, Craiova, Curtea de Argeș, Galați, Iași, Sibiu, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara și Câmpia Turzii, selectaţi pentru a participa la programul GROW 2014 vor avea parte de şase săptămâni de activităţi interactive pline de experienţe de învăţare utile, atât în cadrul liceului cât şi ulterior în viaţă. Atelierele se vor desfăşura într-o atmosferă prietenoasă pregătită de cei peste 40 de traineri internaţionali ce provin din ţări precum: Indonezia, Brazilia, China, Mexic, Albania, Muntenegru, Estonia, Germania, Malaiezia, Costa Rica, Ucraina, Taiwan și Pakistan. Aceştia s-au pregătit timp de o săptămâna în cadrul conferinţei 5 days Training Course – curs de formare de traineri în domeniul educaţional organizat în luna ianuarie, la Predeal, unde au dobândit un set de concepte-cheie și competențe necesare pentru livrarea sesiunilor programului GROW, în liceu.

Scopul programului este acela de a forma reprezentanții unei generații, care prin educație formală şi non-formală, își dezvoltă un comportament orientat către dezvoltarea comunităților locale și o dezvoltare sănătoasă, la nivel personal prin identificarea valorilor.

M-am alăturat programului GROW pentru că îmi face plăcere să lucrez cu adolescenţii şi îmi doresc să îi ajut să fie mai încrezători în forţele proprii. De asemenea sunt de părere că prin educaţie se pot produce schimbări temeinice, pe termen lung astfel încât o ţară să devină mai puternică şi prosperă. (Sue, China, trainer GROW în Cluj-Napoca)

GROW? O explozie de idei, prietenie şi distracție. Este locul unde ajungi de la „ce şi cine sunt” la „ăsta sunt, asta o să fac”. Prin nişte simple jocuri şi moduri de a acţiona pe baza unor date, deşi puţine, clare, am descoperit şi învăţat mai mult decât ar putea să îmi arate orice alt profesor. Este ciudat cum nişte oameni cât de cât apropiaţi de vârsta mea dar dintr-un total alt mediu au reuşit să mă pună pe o direcţie. Perioada de sesiuni m-a schimbat foarte mult atât în plan profesional, ca să îi spun aşa, cât și emoţional. Foarte uşor s-au legat prietenii, unele devenind chiar foarte bune. Am momente în care aş vrea să las totul şi să mă retrag dar îmi amintesc mereu un lucru: „Who am I? I’m the CHAMPION!” Aşa totul devine mai uşor. Probabil la fel precum colegii mei, abia aştept următoarele sesiuni.. Mulţumesc, GROW pentru tot! (Dan, participant GROW în Braşov)

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.