Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Haarp Cord, la Suceava

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Lansarea noului şi celui de-al 3-lea album Haarp Cord a provocat reacţii în lanţ în toată comunitatea hip-hop din ţară, iar acum a venit şi rândul sucevenilor să guste din adevăratul rap underground.
Vineri, 22 noiembrie, în Next Level Club Suceava a fost prezentat albumul “ Ziua întâi”, într-o noua formulă de către Strees, Dragonu’ Haarp, Tecko Starr şi Sişu Tudor, mesajele cântecelor dezvăluind teme mai puţin abordate în rap-ul românesc. Din cauză că nu promovează muzică comercială, sunt ingnoraţi de media, însă băieţii au surprins prin schimbare: apropiere de credinţă, patriotism indiferent de religie, perfecţiunea maturitaţii ilustrată de mediul familial şi mustrări biblice. Materialul conţine 15 piese unde se regăsesc artişti precum Karie, Makru, Bibanu şi Johnny King. Prezent în număr surprinzător de mare pentru comunitatea hip-hop locală, publicul a fost extrem de entuziast. Un asemenea concert de renume era de mult aşteptat de către aceştia.

Seara a debutat cu trupa locală “Ceilalţi”, care şi-a încântat fanii fideli cu piese cunoscute, dar şi cu noi cântece, într-o altă abordare, dovedind încă o dată că “ poezia pe tobe” are un mare impact la publicul tânăr. Concertul a reprezentat “O înviere a mişcării hip-hop în Suceava”, aşa cum a declarat Vikloth, unul din membrii trupei.

Coincidenţa face că sărbătorit a fost Sişu, toţi cei prezenţi adresându-i urări de “La muți ani”.

Deşi sonorizarea a fost una nepotrivită pentru un astfel de eveniment, artiştii au trecut peste aceste impedimente şi au interacţionat intens cu publicul. Sesizând atitudinea celor însărcinaţi cu paza de a nu permite publicului să se apropie, Sişu a intrat aclamat în mulţime, iar Dragonu şi-a îmbrăţişat fanii. S-au cântat piesele noi, s-au rememorat şi cele ale perioadei “La familia”, ce însemna Şisu Tudor şi Puya în anii 2000. Spre final, s-au auzit şi versurile memorabile din vechea formulă a trupei, când din componenţa acesteia făcea parte şi Cedry2k, mult regretat după retragere. Fanii i-au aclamat numele în repetate rânduri, sperand încă la o revenire a sa pe scena underground.

Deşi sunt voci care afirmă că cei patru nu sunt în măsură să ofere lecţii de moralitate în versuri din cauza trecutului acestora greu încercat de vicii, personal apreciez atitudinea lor din prezent de a promova principii în rândul tinerilor şi de a deschide minţi spre căi mai curate.
În final putem spune că trupa s-a simţit foarte bine alături de publicul sucevean, Sişu afirmând că i s-a părut unul dintre cele mai calde concerte din acest turneu.

Vezi și fotografiile de la Haarp Cord

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Etichete: , , ,

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.