Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Hobby Photography – curs de inițiere pentru pasionații de fotografie din Suceava #3

Data publicării
Categoria

De câte ori am fost în concediu și imaginile pe care le-am făcut nu ne-au mulțumit?

La câte evenimente am participat și am ratat clipa neștiind prea bine ce să facem cu aparatul nostru de fotografiat? Încercăm să ne fotografiem familia, dar imaginile realizate sunt departe de așteptări. În computerul nostru este un haos total iar o organizare a propriilor fotografii ar fi binevenită dar nu știm cum să procedăm. Aparatul nostru are prea multe programe, prea multe setări pe care nu știm să le folosim pentru a ne ușura munca. Imaginile pe care le postăm pe internet sunt departe de ce postează prietenii noștri?

Asociația FotoIași organizează în perioada 22 Aprilie 2012 și 24 Iunie 2012 un nou concept de curs de inițiere în fotografie, Hobby Photography – curs care se adresează pasionaților de fotografie. În cele opt săptămâni cât durează noul Curs (35 de ore) participanții vor fi familiarizați cu tot ceea ce trebuie să știe pentru a realiza fotografii corecte din punct de vedere tehnic și compozițional. Aparatul de fotografiat nu va mai fi o mașinărie necunoscută, programele de editare le vom pune în slujba creativității noastre, evenimentele din viața noastră vor căpăta un nou sens fotografic, excursiile și concediile vor prinde culoare. Nu vom deveni Artiști (mai este cale lungă până acolo), dar prietenii ne vor respecta pentru fotografiile reușite pe care le vom face!

Cursul, susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa se desfășoară în ziua de duminică (partea teoretică la Muzeul de Istorie, iar partea practică în locuri din Suceava).

Program

duminică, 22 Aprilie 2012

 • ora 10:00
  Muzeul de Istorie: Oamenii în Fotografie – situații, caractere, stări. Studiu de caz (expunere de fotografii), analiză pe imaginile aduse de participanții la curs. Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute. Rolul luminii în realizarea imaginilor reușite.

duminică, 29 Aprilie 2012

 • ora 8:30
  Muzeul de Istorie: Locurile în Fotografie – situații posibile – studiu de caz. Analiză pe imaginile aduse de participanții la curs. Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute. Elemente de compoziție – trucuri de fotografiere.

duminică, 6 Mai 2012

 • ora 10:00
  Muzeul de Istorie: Oameni și locuri – contexte, situații, stări. Despre Fotografia de familie – eveniment – concediu. Studiu de caz, analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs. Aparatul de fotografiat – obiective – accesorii. Triunghiul Diafragmă – Timp de expunere – Sensibilitate ISO, factorul determinant în realizarea unor imagini reușite. Fotografia de stradă. Oameni, oameni în relații cu locuri, grafisme, subtilități, subînțelesuri, sugestii, combinații posibile (zona centrală a Sucevei).

duminică, 13 Mai 2012

 • ora 9:00
  Sesiune foto – locația se va stabili de comun acord. Aplicarea noțiunilor învățate la întâlnirile anterioare.

duminică, 20 Mai 2012

 • ora 10:00
  Muzeul de Istorie: Editare primară – programe gratuite de editare a fotografiilor. Pregătirea imaginilor pentru postarea pe internet, pentru print, organizare de Portofoliu. Discuții asupra imaginilor realizate în excursia anterioară. Fotografia de nuntă. Studiu de caz.

duminică, 27 Mai 2012

 • ora 9:00
  Fotografia de Arhitectură. Reportajul ca Document – excursie Muzeul satului și Cetatea Sucevei.

duminică, 3 Iunie 2012

 • ora 10:00
  Muzeul de Istorie: Alte genuri fotografice: Macrofotografia, Eseul fotografic, Fotografia de Călătorie (Travel). Despre Compoziția în Fotografie. Studii de caz, aplicații. Discuții asupra imaginilor realizate anterior.

duminică, 17 Iunie 2012

 • ora 10:00
  Muzeul de Istorie: Fotografia Comercială – Eveniment, Corporate, Produs. Atelier practic. Căi de urmat – studiu de caz. Discutarea imaginilor pentru expoziția de final de Curs. Încheiere – Deschidere. Căi de urmat după finalizarea Cursului.

duminică, 24 Iunie 2012

 • ora 13:00
  Muzeul de Istorie: Vernisaj expoziție de final de Curs.

Număr de locuri: 15. Prețul cursului: 450 lei. Se acordă următoarele reduceri: 150 lei pentru persoane din aceeași familie (pentru două locuri achitate). Elevii și studenții beneficiază de reducere, respectiv 400 de lei cursul.

Detalii pe FotoIasi.net. Înscrieri: fotodusa@gmail.com. Relații: +4 0722 895 304 (Ozolin Dușa).

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.