Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Împreună pentru ape și pești

Data publicării
Categoria

APS Aqua Crisius, gestionar al zonelor de pescuit Bistrița Aurie, Valea Cârlibabei și Valea Ţibăului a implementat în perioada 15 mai 2021 – 15 octombrie 2021 proiectul intitulat ”Împreună pentru ape și pești” finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

În luna octombrie, a fost amplasată poteca tematică, intitulată ’’O zi din viața unei Lostrițe’’, pe teritoriul comunei Cârlibaba, în aval (la vale) de primăria localității, pe malul drept al râului Bistrița Aurie. Traseul spune povestea unei zile din viața celui mai impresionant salmonid din țara nostră, într-un limbaj accesibil copiilor, descriind modul de viață și nevoile speciei. Din varii motive, lostrița (Hucho hucho) a dispărut din majoritatea habitatelor piscicole naturale din România, iar arealele unde a fost semnalată în ultimul deceniu pot fi numărate, din păcate, pe degetele de la o mână. Literatura de specialitate și amintirile localnicilor citează Bistrița Aurie și afluenții săi ca habitat în care trăia impresionantul pește, momentan prezența acestuia fiind incertă.

Proiectul are o valoare totală de 27.902,00 lei din care contribuția APS Aqua Crisius reprezintă 5.607 lei. Proiect finanţat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.