Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

În luna aprilie se va lansa Programul Casa Verde 2011 pentru persoane fizice

Data publicării
Categoria

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava aduce la cunoştinţa opiniei publice unele aspecte noi legate de Programul Casa Verde finanţat din Fondul pentru Mediu.

Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, denumit popular Programul Casa Verde, pentru persoane fizice a fost lansat de Administraţia Fondului pentru Mediu la data de 1 Iulie 2010. În prima sesiune a acestui Program, judeţului Suceava i-a fost alocată suma de 3.492.825 lei.

În perioada 1 Iulie 2010 – 11 Ianuarie 2011 s-au depus 577 dosare de finanţare iar suma alocată judeţului nostru a fost epuizată. A urmat o redistribuire în cadrul Programului şi astfel judeţul nostru a mai primit, suplimentar, 216.044,13 lei; astfel s-au mai putut depune încă 36 dosare de finanţare. În total au fost depuse, până în data de 02.02.2011 un număr de 613 dosare de finanţare însumând 3.708.869,13 lei, încheindu-se prima sesiune de depunere de proiecte în cadrul acestui program.

Cele mai multe solicitări au fost pentru instalarea panourilor solare -381 dosare; pentru instalarea centralelor termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice – 211 dosare , pentru instalarea pompelor de căldură 15 dosare, iar pentru instalaţii mixte au fost șase solicitări. Până în prezent au fost analizate 264 dosare, cele depuse în perioada 1 Iulie 2010 – 3 Septembrie 2010. Dintre acestea 229 au fost aprobate şi 35 au fost respinse.

Pentru cele 229 dosare de finanţare aprobate până în prezent, au fost semnate 150 contracte de finanţare şi s-au depus 22 dosare de decontare.

La Suceava derularea programului s-a desfăşurat fără probleme.

Vă mai informăm că la începutul lunii aprilie se va lansa Programul Casa Verde pentru persoane fizice pentru anul 2011, respectiv a doua sesiune de depunere de proiecte in cadrul acestui program.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.