Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava recrutează candidați

Data publicării
Categoria

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava recrutează candidaţi pentru instituţiile de învăţământ care formează ofiţeri, subofiţeri şi maiştri militari de pompieri şi protecţie civilă.

La concursul de admitere, sesiunea 2010, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru nevoile Bazei Centrale de Asigurare Tehnică a Misiunilor Bucureşti şi ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, vor fi scoase la concurs 170 locuri.

Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti, Facultatea de Pompieri, recrutează 45 locuri bărbaţi, din care un loc pentru rromi.

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu Boldeşti, judeţul Prahova, recrutează 125 locuri subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă – bărbaţi, din care:

 • 119 locuri pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din care un loc pentru rromi
 • trei locuri pentru Inspectoratul General de Aviaţie
 • trei locuri pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române

De asemenea, pentru concursul de admitere la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu şi la Academia Tehnică Militară Bucureşti, instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, va fi comunicat în timp util numărul de locuri scoase la concurs.

Durata studiilor la Facultatea de Pompieri şi la Academia Tehnică Militară este de patru ani iar la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu este de trei ani.

Durata studiilor la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu Boldeşti este de doi ani.

Probele de verificare a aptitudinilor fizice, baremele minime prevăzute pentru acestea şi precizările tehnice aferente, aplicabile pentru concursurile de admitere în instituţiile de formare iniţială ale Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt aplicabile şi pentru concursurile de admitere în instituţiile de formare iniţială ale Ministerului Apărării Naţionale.

Condiţii de participare la concurs

 • să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România
 • să cunoască limba română scris şi vorbit
 • să aibă capacitate deplină de exerciţiu
 • să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor
 • să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2010
 • să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diplomă sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat
 • să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate
 • să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea
 • să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii şapte ani
 • să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege
 • să aibă vârsta de până la 27 de ani
 • să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8:00
 • să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ
 • să aibă înălţimea minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile cu excepţia candidaţilor proveniţi din liceele Ministerului Administraţiei şi Internelor – promoţia 2010

Recrutarea candidaţilor în vederea participării la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ din structura Ministerului Apărării Naţionale se realizează potrivit prevederilor Dispoziţiei directorului Direcţiei Generale Resurse Umane din Ministerul Administraţiei şi Internelor valabile şi pentru Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, cu precizarea că limita minimă de înălţime a candidaţilor pentru instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale este de 1,65 metri pentru femei şi 1,70 metri pentru bărbaţi.

Dosarul de recrutare cuprinde aceleaşi documente specificate la întocmirea dosarului pentru Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Facultatea de Pompieri.

La instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se concurează pe numărul total de locuri pentru fiecare instituţie de învăţământ, iar ocuparea acestora se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere obţinute, candidaţii putând alege beneficiarul şi specializarea pentru care se pregătesc.

Avantajele de care beneficiază absolvenţii

 • loc de muncă asigurat după absolvire
 • şcoală de şoferi profesionişti (categoriile B şi C) în timpul şcolarizării la şcoala de subofiţeri
 • acordare de diplome recunoscute pe plan naţional

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava, Biroul Resurse Umane.

Publicitate

Comentarii (1)

 1. martiniuc

  Buna ziua ma numesc Martiniuc Andrei am 20 ani si am cateva intrebari daca se poate si nu deranjez as dori sa ma inscriu si nu stiu exact ce sa pun la dosarul pentru inscriere si am o mica problema ink nu am terminat bacalaureatul dar as dori sa stiu pana cand sunt inscrierile. va multumesc pentru timpul acordat si as dori daca doriti sa ma ajutati va multumesc o zi frumoasa

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.