Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Invitaţie la teatru: „Scuzaţi, doamnă profesoară”

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Marţi actorii Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani au oferit sucevenilor o nouă premieră, spectacolul Scuzaţi, doamnă profesoară, o piesă de teatru adaptată după textul scris de letonianca Ludmila Razumovskaia. Am ţinut neapărat să vă povestesc şi vouă despre această piesă pentru că e adresată cu precădere tinerilor şi pentru că aveţi posibilitatea s-o vedeţi şi astăzi la Casa de Cultură, începând cu ora 19:00.

Scuzaţi, doamnă  profesoară, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava © Oxana GREADCENCO

Deşi subiectul piesei este oarecum comun şi banal, actorii au reuşit să păstreze interesul şi atenţia tânărului public (majoritatea celor prezenţi în sală erau elevi şi studenţi) pe tot parcursul spectacolului. Întâmplarea are loc în casa unei profesoare de matematică, acolo unde ajung, după ultimul examen de bacalaureat, trei băieţi şi o fată pentru a-i cere cheia de la seiful cu lucrări, pentru a le schimba cu altele. Pentru că profesoara refuză din start rugămintea lor, elevii, aflaţi sub influenţa alcoolului, apelează la mai multe metode pentru a o demoraliza şi a o determina să cedeze. Piesa prezintă, pe de o parte, drama profesorilor dedicaţi muncii lor, care încearcă să-şi păstreze verticalitatea în pofida salariului mizer ce-l au şi tentaţiilor materiale venite din partea elevilor, cealaltă drama a piesei e cea a tinerilor de bani gata, care nu se obosesc să înveţe, dar visează note mari (tipic zilelor noastre), lipsiţi de valori şi respect.

Scuzaţi, doamnă  profesoară, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava © Oxana GREADCENCO

Subtilităţile piesei le veţi descoperi chiar în sală, cu siguranţă conflictul dintre generaţii prezentat, replicile tăioase, măiestria actorilor nu vă vor lăsa să adormiţi. Biletele pentru elevi şi studenţi costă doar zece lei. Şi, da, poate de data asta veţi avea parte de mai puţine aparate foto cu blitz în jur, care îi deranjează nu doar pe actori, dar şi pe cei din public. Să aveţi poftă!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.