Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Lucrări de modernizare la punctele termice Zamca 4 și Obcini 8

Data publicării
Categoria

În cadrul conferinței de presă săptămânale, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a cerut scuze cetățenilor orașului care sunt racordați la punctele Zamca 4 și Obcini 8 pentru faptul că în data de 1 Februarie 2011 aceștia nu au beneficiat de căldură.

De asemenea, primarul a menționat faptul că joi, 3 Februarie 2011 și vineri 4 Februarie 2011, punctul termic Obcini 8 nu va livra căldură pe parcusul zilei. Aceste lucruri se datorează cuplării și modernizării punctelor termice cu rețelele secundare.

În anul 2010, primăria Suceava a primit considerabila sumă de 80 miliarde lei vechi pentru a efectua lucrări de reabilitare, transport și distribuție în ceea ce privește termoficarea orașului. De asemenea, se pare că această sumă a fost cea mai mare pe întreaga țară. Din păcate, acești bani au ajuns în bugetul primăriei abia în luna noiembrie, relativ târziu, iar până s-au organizat licitațiile a mai trecut ceva timp. Dacă nu ne-am fi grăbit, riscam să nu putem folosi acești bani, a menționat Ion Lungu.

În acest context, primarul municipiului a amintit faptul că în anul 2010 au fost efectuate lucrări de modernizare la cele două puncte termice amintite mai sus. Beneficiile acestor lucrări sunt, desigur, apa caldă 24 de ore din 24, iar costurile și cheltuielile au fost cu mult reduse.

În zona Zamca a fost dat deja în folosință un nou dispecerat al punctului termic. Mai multe dispecere din zona centrală au fost transferate la noul punct de lucru. Acum se realizează cuplarea electronică dintre dispecerat și punctele termice modernizate deoarece acestea vor fi monitorizate de la distanță. În acest context, Ion Lungu a menționat faptul că primăria Suceava deja a achiziționat țevi pentru ca în anul 2011 să fie continuate lucrările de termoficare în orașul Suceava.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.