Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Măsuri pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1

Data publicării
Categoria

Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu a convocat, astăzi, 30.10.2009, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu scopul de a verifica stadiul implementării măsurilor pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 şi evoluţia acestuia în judeţul Suceava.


Concluziile discuţiilor sunt următoarele:

 • La nivelul spitalelor din judeţul Suceava au fost organizate, încă din luna iulie 2009, pe lângă secţiile de boli infecţioase, un compartiment denumit „Boli respiratorii acute” în care trebuie să se prezinte persoanele care manifestă simptome de gripă, pentru a fi consultate şi diagnosticate. Au fost luate măsuri pentru izolarea acestor compartimente, cu scopul protejării atât a bolnavilor, cât şi a personalului medical.
 • La nivelul farmaciilor din judeţul Suceava, medicamentaţia necesară este asigurată, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Suceava urmărind permanent existenţa stocului de medicamente.
 • Totodată, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Birourile Vamale de Frontieră Siret şi Dorneşti, cât şi medicii veterinari din punctele de frontieră urmăresc cu atenţie ca persoanele care intră sau ies din
 • România să fie informate asupra măsurilor de prevenire a bolii. Personalul din punctele de frontieră utilizează măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă.
 • La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din judeţul Suceava s-au constituit comisii care analizează zilnic starea de sănătate a elevilor şi a cadrelor didactice şi care vor lua măsurile de rigoare.
 • De la manifestarea virusului în România, la nivelul judeţului Suceava au fost permanent popularizate măsurile de prevenire ce pot fi luate de populaţie, prin pliante, afişe, participarea la emisiuni audio şi video.
 • În acest context, Prefectul judeţului Suceava insistă ca toţi conducătorii instituţiilor din judeţul Suceava să reia măsurile de prevenire, atât pentru personalul din aparatul propriu, cât şi pentru cetăţenii cu care acesta intră în contact.

Prefectul judeţului Suceava recomandă cetăţenilor judeţului Suceava să aplice următoarele măsuri preventive:

 • să se spele cât mai des pe mâini cu apă şi săpun
 • să utilizeze batiste de unică folosinţă, de fiecare dată cand tuşesc sau strănută
 • să evite, pe cât posibil, zonele aglomerate: lăcaşuri de cult, complexe comerciale, discoteci
 • să evite, pe cât posibil, deplasarea în zonele în care au fost declarate focare de infecţie
 • să se prezinte la medicul de familie, imediat ce apar primele simptome de gripă
 • populaţia este rugată să evite, pe cât posibil, vizitarea persoanelor aflate în spitale şi cămine de bătrâni.

De asemenea, Prefectul asigură populaţia judeţului Suceava că au fost dispuse toate măsurile de prevenire şi că instituţiile implicate monitorizează cu atenţie evoluţia gripei noi.

30 Octombrie 2009 / 18:55
via Instituţia Prefectului Judeţul Suceava

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.