Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Nouă sesiune de înscrieri la cursurile de limbi organizate de Centrul de Limbi și Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM din cadrul USV

Data publicării
Categoria

În cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava a fost înfiinţat în 2013 Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM (CLCSSL), afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării.

Între 14 Octombrie 2016 şi 2 Decembrie 2016, CLCSSL organizează o nouă sesiune de înscrieri pentru anul academic 2016-2017, în intervalul orar 16:00 – 18:00, de luni până vineri (cu excepția zilelor de 30 Noiembrie 2016 și 1 Decembrie 2016), în holul de la intrare din Corpul A, într-un spațiu amenajat lângă Decanatul FLSC, la următoarele cursuri:

 • cursuri de obţinere certificat național de competenţă lingvistică pentru toate nivelurile (la limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, japoneză, rusă, poloneză);
 • cursuri de obţinere certificat internaţional de competenţă lingvistică la:

  Engleză

  Cambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE), International English Language Testing System (IELTS). Examenele se vor ţine în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat.

  Germană

  Goethe-Zertifikat: toate nivelurile.

Cursurile de limba chineză se desfășoară în regim gratuit, iar înscrierile se fac în Corpul H, cam. H105, conf. dr. Alexandru Nedelea, tel. 0740019277.

Cu excepția limbii chineze, cursurile la toate limbile se vor desfășura în perioada februarie-mai 2017 și au ca format module de 50 de ore, cu 4 ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind min. 15 şi max. 30 de cursanţi.

Valoarea taxei este de 480 RON pentru un modul integral de 50 de ore.

Această valoare se reduce la:

 • 280 lei pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere);
 • 380 lei pentru liceeni, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere).

Începînd din acest an, în urma solicitărilor primite, vom organiza module de limbi străine și pentru COPII CU VÎRSTA CUPRINSĂ între 10 și 13 ANI. Formularul de înscriere va fi completat de către unul dintre PĂRINȚI, iar la acesta se va atașa o copie xerox a CERTIFICATULUI DE NAȘTERE. Cursanții din această categorie vor beneficia de REDUCEREA aplicată în cazul elevilor, mai precis de o sută de lei (pe baza unei adeverințe eliberate de secretariatul școlii).

Cursurile se vor organiza doar dacă se întrunește numărul minim de 15 copii per grupă / per nivel de studiu al limbii respective. De aceea rugăm parinții să indice în formular nivelul real de limbă la care se află copilul lor, pentru a evita o eventuală excludere din grupă în urma testării, și, mai grav, pentru a nu produce o diminuare a numărului de cursanți din grupă sub cel permis și, în consecință, dezactivarea respectivului modul.

Detalii se pot obține la numărul de telefon +4 0743 694 611, de luni până vineri, între orele 14:00 și 16:00, iar informații suplimentare sunt postate în timp util pe contul public de Facebook.

În perioada februarie-iulie 2017, CLCSSL efectuează pentru persoanele interesate testarea competenţelor lingvistice la limbile menționate mai sus, cu eliberarea unui atestat de cunoaștere a limbii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.