Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Peste 200 de copii nevoiași vor începe noul an școlar cu ghiozdane și rechizite donate de Alexandria Librării către Salvați Copiii România

Data publicării
Categoria

Alexandria Librării se află în plină campanie ”CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!”, ediția 2019, desfășurată în acest an sub sloganul ”Suntem Binele pe care-l facem!”, iar pentru că știu cât de important este ca în prima zi de școală cât mai mulți copii să aibă ghiozdanul pregătit, au livrat luni, 9 septembrie, ghiozdane și rechizite către Salvați Copiii România, prin filiala de la Suceava.

Ca și în anii precedenți, donația făcută de Alexandria Librării a fost una substanțială, pentru că se știe, mai ales din experiența anilor trecuți, cât de emoționantă este prima zi de școală pentru toți copiii. Astfel, ghiozdane și rechizite în valoare de 33.000 de lei au ajuns la filiala de la Suceava a Salvați Copiii, urmând ca, de aici, să fie distribuite în acest an către copii aflați în evidența Salvați Copiii România din județul Mureș, care astfel vor păși cu dreptul în noul an școlar.

Anul acesta am reușit să stăm de vorbă și cu câțiva dintre copiii care, de-a lungul celor patru ani de campanie au primit rechizitele necesare pentru a continua să studieze:

”Părinții noștri trec prin multe greutăți să ne crească oameni mari, iar voi le-ați venit în ajutor și astfel nu am simțit că-mi lipsește ceva pentru școală. Este un sentiment foarte frumos să știi că există oameni, undeva, care se gândesc și la tine când îi pregătesc pentru școală pe copiii lor.” (Raluca, 14 ani, beneficiar Salvați Copiii filiala Hunedoara)

”Mi-am dorit dintotdeauna să pot intra printre primii la un liceu bun, însă ce te faci când știi că banii nu ajung… Nici de caiete, nici de cărți. Șansa de a continua să studiez a venit de la voi, cei care m-ați sprijinit cu rechizite. Voi deveni un medic bun, în slujba altor oameni. Am învățat că suntem binele pe care-l facem.” (Ioana, 15 ani, beneficiar Salvați Copiii filiala Hunedoara)

”O mână întinsă la momentul potrivit face totul. Este foarte important să fie la momentul potrivit. N-aș fi reușit să studiez în continuare muzica fără acei oameni inimoși care mi-au venit în ajutor când aveam cea mai mare nevoie.”(Edera, 11 ani beneficiar Salvați Copiii filiala Hunedoara)

Oricine va pregăti ghiozdanele propriilor copii alături de noi și va face orice achiziție din Alexandria Librării îi va sprijini și pe copiii nevoiași, pentru că 1% din valoarea cumpărăturilor din luna septembrie se transformă în donații sub formă de rechizite către Organizația “Salvați Copiii România”. Astfel, fiecare persoană poate face un gest concret de încurajare a educației, iar Alexandria Librării va mai face o donație de rechizite, donație care să completeze necesitățile deja acoperite cu prima tranșă.

Reducerea abandonului școlar și a procentajului mare de analfabetism în rândul copiilor din România sunt, pentru prima dată, posibile cu un simplu gest pe care îl facem atât de mulți. Doar că acum, când CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.