Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Premierea Bucovina ICT Academy

Data publicării
Categoria

Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina în parteneriat cu Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, Facultatea de Istorie şi Geografie – Program de studiu Asistenţă Socială, Asociaţia ACDC, DGASPC Suceava şi CENRES Suceava anunţă închiderea primei etape din programul de instruire Bucovina ICT Academy. Cu această ocazie a fost organizat un eveniment la care au participat beneficiarii implicaţi in proiect, voluntarii, profesori universitari, reprezentanţi DGASPC, reprezentanţi sponsori si mass media.

Prin proiectul Bucovina ICT Academy s-a urmărit organizarea unui program de instruire ICT prin voluntariat în vederea dezvoltării de competenţe digitale la 50 de persoane cu dizabilităţi din cadrul Clubului Împreuna Suceava, Complexului Blijdorp Suceava, CRRP Mitocu Dragomirnei, CRRN Costâna si CRRN Sasca Mică. Programul de instruire s-a desfăşurat pe o perioadă de șase săptămâni şi a urmărit dezvoltarea cunoştintelor de bază în utilizarea PC-ului, internetului şi a unor reţele de socializare.

În cadrul proiectului au fost obţinute următoarele rezultate:

  • 39 de persoane cu dizabilităţi au dobândit competenţe de utilizare PC, Internet și reţele de socializare;
  • 14 voluntari şi-au dezvoltat competenţele de lucru cu persoanele cu dizabilităţi;
  • trei centre de recuperare şi-au diversificat oferta de servicii suport;
  • trei IMM-uri s-au implicat in activităţi de responsabilitate socială;
  • un parteneriat public-privat-social-economic de succes;
  • un concept de învăţare inovativ care a fost implementat pentru a răspunde la o nevoie socială.

Vineri, 14 Iunie 2013, în sala E 129 din cadrul Universitatii Ştefan cel Mare s-a organizat un eveniment de premiere a participanţilor la instruire şi a voluntarilor formatori. Astfel au fost inmânate diplome de participare celor 39 de persoane cu dizabilităţi participanţi la instruirea TIC, celor 14 studenţi voluntari care au desfăşurat activităţi de formare TIC cât si reprezentanţilor partenerilor prezenţi la eveniment. Diplome speciale au fost oferite şi celor trei companii: Die Querdenker Austria, General Dynamics din Suceava şi Onlineshop Suceava, care au sprijinit desfăşurarea sesiunii de instruire prin donarea de calculatoare. La festivitatea de premiere au luat cuvântul doamna conferenţiar universitar dr. Carmen Cornelia Balan şi doamna profesor Carmen Ciornei care au scos in evidenţă rolul asistentului social in incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. Sala din cadrul Universităţii s-a dovedit a fi neincăpătoare in ziua premierei unde beneficiari ai instruirii, studenti, elevi, profesori, reprezentanţi ai agenţilor economici şi ai mass med-iei au aplaudat deschis succesul unui proiect desfăşurat prin partebneriat public-privat-economic şi în regim de voluntariat.

Reprezentanţii organizatorilor au menţionat faptul că se doreşte continuarea activităţilor în cadrul proiectului prin atragerea de noi sponsori şi voluntari care să ne ajute să dezvoltăm şi alte competenţe persoanelor cu dizabilităţi. Mai mult, se doreşte continuarea programului în acestă toamnă cu ediţia a II-a şi extinderea în cadrul altor centre de recuperare a persoanelor cu dizabilităţi din jedeţ.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.