Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Primul apartament ANL vândut la Suceava – 22.870 de euro

Data publicării
Categoria

După ce, ani de zile, achiziţionarea apartamentelor ANL a fost ignorată de către chiriaşi, care s-au orientat către locuinţele de pe piaţa liberă, săptămâna aceasta a fost vândut un prim apartament ANL.
„Am vândut în sfârşit primul apartament ANL. Este vorba de un apartament cu două camere pe bulevardul 1 Decembrie 1918, la preţul de 22.870 de euro, la care s-a mai adăugat 2.436 de lei, fără TVA, terenul aferent”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Preţul de vânzare al locuinţei situate în zona Metro este de 326 de euro pe mp, cea mai recentă valoare stabilită de către Agenţia Naţională a Locuinţelor, vechiul preţ fiind de 411 euro pe mp.
În municipiul Suceava, 150 de locuinţe ANL îndeplinesc condiţiile necesare pentru a fi scoase la vânzare, prioritate având actualii chiriaşi.
„Mai avem solicitări, sunt şi alte dosare în lucru. De vânzarea acestor apartamente depinde aprobarea construirii de noi locuinţe ANL la Suceava”, a explicat edilul sucevean, care se va afla joi şi vineri la Bucureşti, pentru a discuta pe această temă la Agenţia Naţională a Locuinţelor.
„Una dintre solicitări va fi cea referitoare la ridicarea altor două blocuri ANL cu 80 de apartamente. Avantajul nostru este că acolo avem deja aduse utilităţile, nu mai sunt cheltuieli suplimentare”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.
În 2012, tarifele de vânzare ale locuinţelor ANL erau de 448 de euro pe metrul pătrat.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.