Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Programul de gestionare a calității aerului în municipiul Suceava la indicatorul pulberi în suspensie PM10

Data publicării
Categoria

Depăşirile la indicatorul pulberi în suspensie PM10 care au fost înregistrate în municipiul Suceava din judeţul Suceava, în anul 2009, au condus la necesitatea realizării Programului de gestionare a calităţii aerului în municipiul Suceava la indicatorul pulberi în suspensie PM10.

Programul s-a iniţiat pe baza datelor pe anul 2009 privind calitatea aerului înconjurător provenite din staţia automată SV2 de tip industrial (amplasată în cart.Burdujeni), aparţinând Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA), staţie în care s-a constatat că a fost depăşită valoarea limită zilnică pentru protecţia sănătăţii umane la pulberi în suspensie PM10. Acesta este întocmit conform prevederilor H.G. nr. 543/2004 privind elaborarea şi punerea în aplicare a planurilor şi programelor de gestionare a calităţii aerului şi a O.M. nr. 35/2007 privind aprobarea Metodologiei de elaborare şi punere în aplicare a planurilor şi programelor de gestionare a calităţii aerului. El reprezintă totalitatea măsurilor/acţiunilor eşalonate într-o perioadă de maximum cinci ani, în zonele unde, pentru unul dintre poluanţi, se constată depăşiri ale valorilor limită şi/sau ale valorilor ţintă, în vederea încadrării sub aceste valori.

Programul a fost iniţiat de APM Suceava, în acest an şi se realizeză de către Comisia Tehnică numită prin Ordinul Prefectului judeţului Suceava nr. 280/02.07.2010.

Propunerea de elaborare a programului poate fi consultată la sediul APM Suceava la compartimentul Relaţii cu publicul şi la sediul Primăriei municipiului Suceava – Biroul Protecţia Mediului, de luni până vineri, între orele 8:30 și 15:00, precum şi pe site-ul APM Suceava.

Publicul poate transmite în scris comentarii/întrebări/opinii privind propunerea amintită la sediul APM Suceava, până la data de 15 Decembrie 2010.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.