Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Programul național de lectură ,,Cărțile Copilăriei” continuă în județul Suceava

Data publicării
Categoria

Asociația Curtea Veche continuă campania de donații din cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei” în județul Suceava, începută în toamna anului trecut cu sprijinul Fundației EGGER România. La inițiativa tânărului Luca Ciubotaru, absolvent al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți și delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite în mandatul 2014/2015, au fost oferite prin sprijinul Fundației EGGER peste 3.500 de volume potrivite vârstei elevilor din 22 școli din județul Suceava.

Donațiile de carte au avut loc în perioada 22-23 februarie în cadrul unor întâlniri cu elevii instituțiilor: Școala Gimnazială „Ion Vicoveanu” Vicovu de Jos, Școala Gimnazială nr. 2 Vicovu de Jos-Remezău, Școala Gimnazială Bădeuți, Școala Gimnazială Volovăț, Școala Gimnazială Milișăuți, Școala Gimnazială Frătăuții Vechi, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret, Școala Gimnazială „Lațcu Vodă” Siret, Școala Gimnazială „Ion Pintilie” Măneuți, , Școala Gimnazială Satu Mare și Școala Gimnazială Țibeni.

În cadrul evenimentelor au participat cu discursuri motivaționale: doamna Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Luca Ciubotaru (cetățean de onoare al Municipiului Rădăuți, delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite 2014/2015) și Andreea Lupescu, jurnalist și artist, care a susținut un moment interactiv de lectură prin care le-a demonstrat copiilor că cititul poate fi distractiv dacă își activează imaginația. Proiectul continuă prin înființarea cluburilor de lectură „Cărțile copilăriei” cu activități interactive susținute de profesori și voluntari locali și cu o nouă serie de donații în luna decembrie.
Susținătorul principal al acestei acțiuni, Fundația EGGER România, este o organizație non-guvernamentală înființată cu scopul de a oferi beneficii adiționale comunităților din regiunea Rădăuți prin dezvoltarea și implementarea de proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață investind în proiecte de educație și mediu. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, dificultăţile în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură sunt doar câteva dintre aspectele pentru care reprezentanții acesteia au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche.

„Mi-am dorit să văd această idee transformată în realitate la Rădăuți pentru că educația de calitate stă la baza oricărei societăți puternice. În secolul actual unde tehnologia se dezvoltă de la o zi la alta și este prezentă tot mai mult în viețile noastre, lectura din plăcere a devenit o preocupare rară. Școala are misiunea nobilă ca pe lângă elevi foarte bine pregătiți la anumite materii, să modeleze și să formeze caractere, iar lectura transformată într-un obicei poate contribui la acest lucru.” declară Luca Ciubotaru, inițiatorul acestor acțiuni, cel care a propus sprijinirea activităților Fundației EGGER, în calitate de membru al consiliului consultativ al acesteia.

Referitor la acest proiect, Ioan Banciu, președintele Fundației EGGER a declarat: “Suntem foarte mulţumiţi de felul în care s-a desfăşurat implementarea acestui amplu proiect. Aflându-ne deja la a doua fază a campaniei de donaţii de cărţi, putem vorbi despre rezultate îmbucurătoare în ceea ce privește creșterea interesului pentru lectură în rândul elevilor din clasele V-VIII. Astfel, o mare parte din tinerii beneficiari ai acestei campanii sunt membri în cluburi de carte ce se întâlnesc periodic pentru a schimba impresii despre ultimele lecturi. În urma discuțiilor avute cu elevii am fost încântaţi să aflăm că unii din ei nu au schimbat doar păreri despre cărţile primite, ci și cărţile în sine, între ei. Acest fapt ne face să concluzionăm că proiectul este o investiție de succes în viitorul comunității locale.”
Evenimentele organizate în județul Suceava fac parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei” iniţiat de Asociația Curtea Veche care cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi, ateliere și Festivalul de lectură NARATIV.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.