Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Rădăcini și Oxigen pentru Zamca

Data publicării
Categoria

Continuând campania Rădăcini și Oxigen pentru Zamca, demarată în 2008 în scopul stopării și prevenirii alunecărilor de teren ce au amenințat la începutul acestui secol Mănăstirea Zamca, Centrul Cultural Petre Țuțea a organizat astăzi, miercuri 30 Aprilie 2014, o masă rotundă ale cărei dezbateri au fost găzduite de foaierul Casei de Cultură din Suceava.

La masa rotundă au fost prezenți reprezentanții instituțiilor având competențe în domeniu: consilier superior Cristian MOROȘAN (Instituția Prefectului – Județul Suceava), inginerii Sorin BÂNDIU și Gheorghe ANTON (Ocolul Silvic Pătrăuți), comisar Cristian IBĂNESCU (Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu), locotenent colonel Cristian MELINTE (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava), subcomisar Ionuț EPUREANU (Inspectoratul Județean de Poliție Suceava) și plutonier adjunct șef Cristian GRĂMADĂ (Detașamentul Suceava al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bucovina).

Din păcate, deși invitate, nu au putut participa la această dezbatere Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național Suceava, Parohia Armeană Suceava și Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava.

Discuțiile au condus la identificarea unui ansamblu de măsuri și acțiuni viitoare menite atât a împiedica începând din acest an distrugerea puieților deja plantați, cât și protejarea lizierei creată în ultimii șapte ani pe limita dinspre Șcheia a platoului Zamca, spre a fi descurajate faptele antisociale ce conduc la distrugerea sau punerea în pericol a pădurii din această zonă, cât și la stoparea depunerilor de deșeuri menajere ori moloz.

Parteneri în organizarea în condiții optime ai acestei mese rotunde au fost Padrino Lounge Suceava și SBN – Bere Buturugă Rădăuţi.

Proiectul Rădăcini și Oxigen pentru Zamca a continuat joi, 1 Mai 2014, prin plantarea a circa 150 de puieți pe marginea platoului Zamca dinspre Șcheia prin efortul membrilor ansamblului de reconstituire istorică Ordinul Mușatinilor și al unui detașament de voluntari ai Inspectoratului Judeţean pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava.

Participanții la această acțiune au fost răsplătiți prin reprezentații artistice oferite de Compania LuMiOLAR (teatru de păpuși) și ansamblul de reconstituire istorică Ordinul Mușatinilor (recital de sonete) în zona Mănăstirii Zamca.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.