Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Situaţia pieţei muncii la 28 Februarie 2011

Data publicării
Categoria

Conform AJOFM Suceava, rata şomajului la sfârşitul acestei luni înregistrează o nouă scădere consecutivă, ajungând la valoarea de 6,98%, cu 0,2 p .p. în scădere faţă de luna trecută şi cu 1,66 p. p. mai mică de cât cifra atinsă în aceeaşi perioadă a anului trecut. Saltul descendent se datorează ieşirii din evidenţele noastre a unui număr de 587 şomeri beneficiari de indemnizaţie, numărul acestora ajungând la sfârşitul lunii februarie la 8182 de persoane, precum şi creşterii solicitărilor de forţă de muncă din partea angajatorilor.

Locuri de muncă vacante în judeţul Suceava. Meseriile cele mai solicitate de angajatorii din Judeţul Suceava în luna februarie sunt confecţioner, dulgher, tâmplar. La ultima actualizare săptămânală a ofertelor de locuri de muncă, 57 posturi solicită calificările de: operator calculator, asistent în relaţii publice şi comunicare, confecţioner articole textile, electrician, bucătar, barman, mecanic auto, lăcătuş mecanic, patiser; cinci posturi solicită studii superioare în specializările: inginer construcţii civile, consilier administraţie publică, iar 54 de posturi sunt pentru persoane necalificate la demolări, în asamblarea şi montarea pieselor, în silvicultură.

Cursuri de calificare pentru şomeri. În cadrul Centrului de Formare Profesională al AJOFM Suceava se află în derulare 13 cursuri în meseriile: bucătar, operator calculator, mecanic auto, lucrător comercial, ospătar, coafor şi instalator. La cursuri sunt înscrişi 229 de şomeri, cei mai preocupaţi în dobândirea de noi calificări fiind cei cu vârsta sub 25 ani (140 persoane), majoritatea rezidenţi în mediul rural (122 persoane), iar cele mai interesate în creşterea mobilităţii profesionale, până la această dată, fiind persoanele de sex feminin (140 persoane).

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.