Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Structura consiliilor de administrație ale instituțiilor de învățământ a fost modificată

Data publicării
Categoria

Conform Legii nr. 1 din 2011, Legea Educației Naționale, s-a modificat structura consiliilor de administrație ale instituțiilor de învățământ (școli și licee). Astfel, noile consilii vor avea nouă membri: patru cadre didactice, un reprezentant al primarului, doi reprezentanți ai Consiliului Local și doi reprezentanți ai părinților.

Este pentru prima dată când reprezentanții primăriei, ai părinților sau ai Consiliului Local sunt mai numeroși ca număr decât cei din școli și licee și au dreptul să ia decizii hotărâtoare în privința unor nereguli din cadrul acestora.

Astfel, primarul Ion Lungu face un apel către toți părinții care fac parte din comitetele școlilor să-și desemneze reprezentanți care să se implice, să aibă responsabilitate civică. Primarul a mai adăugat că niciodată până acum primăria nu s-a implicat în Consiliile de Administrație ale instituțiilor de învățământ, însă intenția lui este să vină cu propuneri concrete și să se implice în așa fel încât acestea să nu devină un lucru formal.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.