Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Trei zone ale Sucevei amenințate de alunecările de teren

Data publicării
Categoria

În cadrul conferinței de presă săptămânale, primarul municipiului Suceava, Ion LUNGU, a subliniat faptul că alunecările de teren reprezintă o problemă importantă a orașului.

Dealurile Zamca și Todireni au foste afectate de alunecările de teren, iar de aproximativ o lună și zona Mirăuți a ajuns în aceeași situație. Primăria Municipiului Suceava a întocmit deja două studii de fezabilitate, au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici, iar proiectele pentru demararea lucrărilor pe cei doi versanți, Zamca și Teodoreni, au fost depuse la Administrația Fondurilor de Mediu. Astfel, pentru versantul Zamca proiectul este în valoare de 57 miliarde lei vechi, în timp ce proiectul pentru versantul Teodoreni este în valoare de 58 miliarde lei vechi.

Deoarece a fost schimbată metodologia, aceste proiecte nu se mai derulează prin Administrația Fondurilor de Mediu, ci prin intermediul Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență. În aceste condiții, primarul Ion Lungu a declarat că a fost depusă o nouă documentație, iar Primăria va purta discuții cu Ministerul Administrațiilor și Internelor, precum și cu Ministerul Mediului pentru ca în anul 2011 să fie demarate lucrările pentru remedierea alunecărilor de teren din zonele afectate.

Îngrijorător este faptul că din cauza alunecărilor de teren ale versantului Zamca este pusă în pericol Mănăstirea Zamca, monument istoric valoros și școala particulară Filadelfia, iar în zona dealului Teodoreni cinci locuințe riscă să fie distruse. În aceste zone trebuiesc intreprinse lucrări de anvergură și drenuri așa cum s-a procedat și pe strada Mihail Sadoveanu, a subliniat Ion Lungu.

De aproximativ o lună de zile zona Mirăuți este supusă pericolului alunecărilor de teren. Deocamdată locuințele nu sunt în pericol. La ora actuală se fac studii de fezabilitate și se întocmesc proiectele pentru demararea lucrărilor de consolidare în această zonă.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.