Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Suceava anti-drog

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Să spunem că în Suceava au apărut nişte proiecte viabile şi lucrurile încep să se mişte. Începutul – o conferinţă teritorială (la nivel de oraş, implicând elevi de la toate colegiile) la care au vorbit pe rând, reprezentanţi ai EURAD (Lazăr Gigel) , ANCCSR (Chiriţescu Florin), Primăria Municipiului Suceava (Viorel Seredenciuc), Inspectoratul Judeţean de Poliţie (Ileana Iacob), Reprezentant al elevilor (Ioana Voroniuc), Inspectoratul Şcolar Judeţean (Tatiana Vântur) şi Biserica Ortodoxă Română (George Fediuc) despre prevenirea consumului de droguri, importanţa comunicării în familie şi societate, importanţa existenţei unor alternative la petrecerea timpului liber. Conferinţa a fost un succes, judecând după numărul mare de participanţi şi după ideile vehiculate, dar aşteptăm măsuri concrete.

În acelaşi context, la nivel teritorial s-a înfiinţat un comitet teritorial CIADO – ANCCSR. Concret, aceşti membrii ai comitetului vor implementa pe plan local ceea ce dictează mai marii asociaţiei. Toate bune şi frumoase până la problema opiniei publice. Voi ce credeţi? E eficient sau nu? Trebuie să se întâmple acest lucru?

PS: Mi s-au pus la îndemână o serie de materiale legate de droguri, păreri ale unor instituţii, statistici şi alte cele. Dacă doriţi să le vedeţi, daţi un semn şi le punem aici. Vă rog chiar să vă implicaţi. Mediul on-line este un stâlp al societăţii moderne. Dacă aici nu există interes, în alte zone nu contează. Tineretul suntem noi, cei din on-line. Proiectele sunt pentru noi, haideţi să ne interesăm şi să dăm dovadă că banii investiţi merită să ajungă la noi şi nu în buzunarele altora.

„Drogurile nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale. Drogurile sunt ilegale pentru că sunt periculoase.”

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Comentarii (2)

  1. florin

    am fost si eu astazi printre sutele de colegi , sincer mi-a placut chiar nu m-au plictisit „batranii”. Nu stiu de ce dar tipul de la EURAD chiar mi-a inspirat incredere era liber si dezinvolt asa as vrea si eu sa fiu sa zic lucrurilor pe nume.

    Răspunde

  2. io

    mda… in legatura cu ultima fraza… atunci alcoolul si tigarile de ce nu sunt ilegale? ca sunt mai „periculoase” ca cocaina, ketamina si alte droguri „de mare risc”.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.