Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Sucevenii se înghesuie să renunțe la rable

Data publicării
Categoria

Începând din 15 februarie 2010, a demarat programul de stimulare a înnoirii parcului auto național pentru anul 2010, denumit popular Rabla 2010.

Pentru persoanele fizice, principiul este unul simplu, mergi cu o maşina veche la casat, obţii un tichet valoric în cuantum de 3.900 lei, pe care îl fructifici fie la un dealer auto prin achiziţia unui autoturism nou, fie prin vânzarea lui pe piaţa neagră, cu o sumă medie de 1.500 lei.

În schimb pentru persoanele juridice, procedeul este mult mai dificil, şi presupune un dosar stufos şi fel de fel de aprobari. În plus, persoanele juridice care vor să aplice pentru programul Rabla 2010, trebuie să aibă în proprietate autoturismele, trebuie să obţină acordul Administraţiei Fondului de Mediu şi, atenţie, nu pot cumpăra tichete valorice.

Sucevenii se înghesuie să-şi ia maşini noi prin programul Rabla 2010

În mod suprinzător, sucevenii se înghesuie să-şi achiziţioneze maşini noi prin programul Rabla 2010, pentru care faţă de Rabla 2009 cererile aproape s-au dublat. Florin Nistor, director de vânzări pentru mărcile Renault şi Nissan din cadrul grupului Darex Auto Suceava, ne-a declarat că de la lansarea programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional pentru anul 2010 înregistrăm cereri aproape zilnic, în plus, colegii de la marca Dacia se pare că au mult mai multe comenzi faţă de anul trecut, ceea ce ne face să sperăm că aşa-zisa criză s-a sfârşit sau se apropie de sfârşit.

Sucevenii care doresc să se înscrie la acest program se pot adresa dealerilor auto acceptaţi pentru infromaţii şi pot apela firmele autorizate pentru colectarea rablelor: Sc Alin for you Srl (Suceava, str. Gheorghe Doja, nr. 135A), Sc Remat Scholz Filiala Moldova Srl (Suceava, str. Calea Unirii, fn – imediat după gară), Sc Com Remat SRL (Suceava, str. Calea Unirii nr. 31A), Sc Omt Metal Srl (Gura Humorului, str. Păltinoasa fn), Sc Maricol Srl (Suceava, str. Calea Unirii nr. 35, în incinta fostului abator Burdujeni), Sc Tiger Com (Fălticeni, str. Plutonier Ghiniţă, nr. 1), Sc Păltiniş Srl (Vatra Dornei, str. Argestru, fn), Sc Expert Auto Srl (Suceava, str. Gheorghe Doja, nr. 61D), Sc Transforest Sa (Vatra Dornei, str. Argestru nr.3) sau Sc Danes Auto Srl (comuna Ipotesti, str. Mihai Viteazu nr. 599B)

Publicitate

Comentarii (3)

 1. angela

  Staţi liniştiţi, nu se „înghesuie” nimeni…

  Răspunde

 2. paduraru

  ma intereseaza si pe mine un lucru, am inteles ca pe langa talonul pe care ti-l da de 3800 ron trebuie sa iti plateasca si fierul vechi pe raba, cat trebuie sa-ti dea?

  Răspunde

 3. nicu

  la expert auto am primit 50 ron pe rabla

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.