Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Hai pe net!

Data publicării
Categoria

Telecentre-Europe îşi propune să susţină Săptămâna eSkills, prin iniţiativa de a aduce online, peste 10 000 de persoane din întreaga Europă. Unul din evenimentele derulate în perioada 1-5 Martie 2010, săptămâna aptitudinilor IT, este Get Online Day, campanie coordonată de Telecentre-Europe şi parteneri din 15 ţări participante.

În România, campania denumită generic Hai pe net! este susţinută de Fundaţia EOS în parteneriat cu Programul Biblionet şi ANBPR, programul Microsoft Unlimited Potential şi proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, iar evenimentul cu acelaşi nume, din data de 4 Martie 2010, se va desfăşura în peste 100 de comunităţi din 20 de judeţe.

În sala de internet a Bibliotecii Bucovinei I. G. Sbiera Suceava şi sala Biblionet a Bibliotecii T. Flondor Rădăuţi se va organizarea evenimentului Hai pe net ce urmăreşte atragerea cât mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima dată în spaţiul virtual. Activităţile diversificate pe care şi le-au propus să le dezvolte în această zi sunt toate orientate înspre conştientizarea participanţilor asupra beneficiilor ce rezultă din accesul la informaţie.

Concret, cele peste 1.000 de persoane pe care urmărim să le aducem pentru prima dată online şi cele peste 5.000 ce utilizează internet-ul în oricare din locaţiile de tip telecentru de pretutindeni din ţară (Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui), fie că îşi vor căuta un loc de muncă mai bun sau că vor vorbi cu rude sau prieteni aflaţi departe, fie că vor afla cum pot economisi timp şi bani, vor putea afirma, la sfârşitul zilei, că au fost conectaţi cu lumea-ntreagă.

Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în 15 ţări europene, am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze link-ul ecentre.ro, dovedind astfel că au fost online în data de 4 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială, în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim printre primii în Europa

Gabriela Barna / director al Fundaţiei EOS România şi coordonatorul campaniei Hai pe net!

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.